ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Noutăţi

23 03/17
Centrul de excelență Tekwill și-a lansat activitatea

În data de 15 martie curent și-a lansat oficial activitatea Centrul de excelență în tehnologia informației Tekwill, care a fost creat printr-un proiect de parteneriat public-privat în cadrul Universității Tehnice a Moldovei, cu susținerea financiară a Programului SUA pentru dezvoltare  internațională (USAID), a Programului Guvernului Suediei (SIDA), precum și a companiilor multinaționale cu renume, precum IBM, Microsoft și alții.

23 03/17
Responsabilitate socială și filantropie - direcționează 2% din impozitul pe venit unei organizații beneficiare

Desemnarea procentuală este procesul în care persoanele fizice plătitoare de impozite direcţionează 2% din suma impozitului pe venit obţinut în anul precedent, către organizaţiile neguvernamentale care acţionează în interes public şi către organizaţiile religioase.

17 03/17
Apelul comun pentru depunerea propunerilor de proiecte de cercetare pentru anul 2017: Enlighten Your Research (EYR@EaP) (al II apel)

Academia de Ştiinţe a Moldovei (AŞM), NCP Programul ORIZONT 2020 şi Asociaţia RENAM lansează Apelul comun pentru depunerea propunerilor de proiecte de cercetare  pentru anul 2017 în cadrul proiectului ”EaPConnect”.

16 03/17
AGEPI a reluat înregistrarea informațiilor privind rezultatele activității de cercetare științifică

AGEPI a reluat procedurile de înregistrare a informațiilor privind rezultatele activității de cercetare științifică în baza de date ”Rezultate științifice” și eliberarea adeverințelor de înregistrare a acestora, inclusiv pentru proiectele care au finalizat anterior datei aprobării Regulamentului.

16 03/17
Academicianul Ion Tighineanu a devenit Profesor de Onoare al Universității din Shizuoka, Japonia

Ca o întâmplare fericită sau doar ca o coincidență a venit această noutate îmbucurătoare pentru acad. Ion Tighineanu, dar și pentru comunitatea științifică din Republica Moldova. Chiar în ajunul zile de naștere a Domniei Sale, academicianul a primit certificarea că a fost distins cu titlul de Profesor de Onoare al Universității din Shizuoka, Japonia, titlu acordat pentru contribuția remarcabilă la dezvoltarea nanotehnologiilor, precum și a relațiilor de colaborare dintre instituțiile de cercetare și pregătire a cadrelor din Republica Moldova și universitatea niponă.

16 03/17
IDSI a devenit abonat ARDI, HINARI, OARE și AGORA

Pentru facilitarea accesului cercetătorilor membri ai rețelei ACADEMICA la diverse resurse informaționale, Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale a devenit abonat la cele 4 programe din cadrul Research4Life - HINARI, AGORA, OARE și ARDI.  

15 03/17
Inaugurarea centrului Tekwill, cel mai mare centru de excelență IT din Moldova

Astăzi, 15 martie 2017, are loc deschiderea centrului Tekwill - centru de excelență IT. Acesta dispune de 150 de spații de coworking, 12 săli de întâlniri și conferințe, 10 spații de oficii, evenimente antreprenoriale și de comunitate, posibilitatea de conectare la rețele locale și internaționale de investitori. 

13 03/17
Forumul regional al UIT pentru Europa și CSI „Consolidarea capacităților inovației în ecosistemul centrat pe TIC și încurajarea creșterii startup-urilor TIC”

Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor va găzdui la Chișinău, în perioada 28-29 martie 2017, Forumul regional al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor pentru Europa și CSI „Consolidarea capacităților inovației în ecosistemul centrat pe TIC și încurajarea creșterii startup-urilor TIC”.

09 03/17
Măsurarea performanțelor cercetătorului: Indicele Hirsh

Identificarea indicatorilor-cheie privind performanță științifică rămâne pentru oamenii de știință activi o problema importantă. Evaluarea și compararea cercetătorilor care lucrează într-un anumit domeniu a devenit o necesitate, deoarece acești oameni de știință concurează pentru aceleași resurse financiare limitate, promovare, premii sau burse de cercetare științifică etc. Oricare ar fi metoda folosită pentru evaluarea contribuției individuale a cercetătorului, aceasta ar trebui să fie corectă și transparentă.

07 03/17
Conferința „Femeia mamă – ființă unică", 7 martie 2017

Mitropolia Basarabiei organizează, prin sectorul de Misiune, Pastorație și Asistență Socială, conferința „Femeia-Mamă” – ființă unică?, marți 7 martie 2017. Iinvitat special este părintele Prof. Doctor Stelian Tofană din Cluj, România.