Invităm companiile din Republica Moldova, care elaborează, utilizează sau comercializează soluții bazate pe Inteligența Artificială (IA) în sectorul de producere, agroalimentar și sănătate să completeze un scurt CHESTIONAR, pentru a deveni vizibile la nivel european și a stabili noi parteneriate și colaborări. Soluțiile identificate vor face parte și dintr-un catalog de bune practici și instrumente de politici în sprijinul IA din țările din regiunea Dunării care va fi disponibil publicului larg. În prima jumătate a anului 2025 vor fi organizate instruiri pentru IMM-urile locale privind utilizarea IA, cu studii de caz și exemple concrete de soluții implementate.
Aceasta este una dintre activitățile proiectului BrAIn, care își propune identificarea produselor sau serviciilor bazate de IA din cadrul IMM-urilor din țările partenere, pentru a crea un catalog de soluții de afaceri inovative din regiunea Dunării. Soluțiile identificate și companiile care le elaborează, utilizează sau comecializează vor fi disponibile pe o Platformă de cooperare europeană, care oferă vizibilitate și expunere sporită pentru eventuale colaborări.
Proiectul BrAIn, axat pe sporirea competitivității IMM-urilor din regiunea Dunării își propune să familiarizeze companiile cu potențiale aplicații ale inteligenței artificiale (IA), în special pe 3 domenii-cheie ale proiectului: sectorul de producere, agro-alimentar și sănătate. Cu 11 parteneri din 10 țări, proiectul va contribui cu rezultate tangibile și durabile la eliminarea decalajelor legate de IA în regiunea Dunării, prin pilotarea soluțiilor care pot contribui la o dezvoltare teritorială mai inovatoare, echilibrată și convergentă. Informații detaliate despre proiect disponibile la https://interreg-danube.eu/projects/brain
0 |