ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Știrile false și discursul instigator la ură – chestionar destinat funcționarilor publici de la nivel local și regional

2023-02-13   Hits: 27  Unique visitors: 27

În toamna anului 2022, un grup de universități europene au luat parte la o cercetare privind știrile false (fake news) și discursul instigator la ură (hate speech), proiect susținut de Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei. Studiul a inclus un chestionar aplicat delegaților la Congres, iar rezultatul final a fost un volum întitulat “COUNTERFAKE – O bază științifică pentru combaterea știrilor false și a discursului instigator la ură”.

Cercetarea inițială a fost extinsă în 2023 pentru a include cât mai multe țări europene, printre care și Republica Moldova. Scopul acestui nou chestionar este să colecteze date privind știrile false și discursul instigator la ură de la un eșantion mult mai mare, reprezentând politicieni și funcționari publici de la nivel local și regional din țările participante (ex. Austria, Germania, Elveția, Ungaria, Slovacia, România, Republica Moldova etc).

În acest context, Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale, în calitate de organizație de cercetare din Republica Moldova, solicită respectuos completarea chestionarului de către funcționari publici de la nivel local și regional din Republica Moldova, până la 28 februarie 2023.

Chestionarul în limba română, adaptat pentru Republica Moldova, este disponibil la https://bit.ly/3IqqzLq

Category: Noutăţi IDSI Tags: hate speech, fake news, Consiliul Europei
Last updated:  16-02-2023 18:40:17
Source:   IDSI 

 
0