ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Alerte.MD – spune lumii ce se întâmplă

2011-02-05

A fost lansat site-ul – Alerte.MD, un proiect online dezvoltat de organizația MediaPoint cu suportul organizației “Transition Online” din Cehia, pe o platforma Ushahidi, destinată persoanelor care vor să spună lumii ce se întâmplă în comunitatea lor.
“Consideram că afișarea problemelor în lumea virtuală le va rezolva în cea reală.

Este aceasta o metodă de soluționare a problemelor? DA! Aceasta practică aduce rezultate concrete în alte tări în care a fost dezvoltat acest proiect precum SUA, Haiti, Australia, Rusia și multe altele. Scopul de bază este ca societatea să inștiințeze autoritățile locale despre problemele pe care le întâlnesc, prin marcarea acestora pe hartă. Un bun exemplu este teribilul cutremur din Haiti în care populația marca pe hartă locurile grav afectate de acest dezastru, prin urmare, autoritățile statului aveau o imagine mai buna a regiunilor care aveau urgentă nevoie de ajutor. Alerte.MD este un proiect dezvoltat pe o platforma Ushahidi, identică cu cea din Haiti și vrea să aducă un impact real în Republica Moldova. Sperăm că susținerea pentru această inițiativă va crește printre cetățenii activi și autoritățile locale.”, scriu autorii site-ului Alerte.MD.

O parte din titlurile paginei web sunt disponibile în 2 limbi: engleză şi franceză, restul conţinutului site-ului este în limba română.

Pe Alerte.MD fiecare persoană poate semnaliza problemele din localitatea sa conform categoriilor: Câini Vagabonzi, Canalizări, Clădiri, Construcții, Deşeuri, Drumuri, Iluminare, Parcuri şi Vandalizări.

Timp de 2 zile, din data de 31 ianuarie 2011, au fost raportate 12 alerte, dintre care 11 sunt din mun. Chişinău şi 1 din or. Ştrăşeni.

Sursa: www.itmoldova.com

Category: Noutăţi IDSI Tags: on-line
Last updated:  15-02-2012 09:49:45
Source: