ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Curs de Limba Română on-line

2011-03-21

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României, lansează programul „Curs de Limba Română” on-line, cu scopul de a promova studiul limbii române în comunităţile româneşti de peste hotare.

Proiectul prezintă un caracter inedit, numărându-se printre puţinele resurse electronice disponibile care permit accesarea şi parcurgerea gratuită a unor module de studiu a limbii române.

Proiectul permite accesarea şi parcurgerea gratuită a unor module de studiu a limbii române. Acesta se adresează românilor aflaţi în afara graniţelor, ce vorbesc limba română, însă nu au studiat-o într-o instituţie de învăţământ, precum şi celor care doresc să dobândească şi să îşi perfecţioneze cunoştinţele gramaticale şi de lexic.

Portalul vizează stimularea capacităţii de înţelegere, de dialog şi de asimilare a unei pronunţii corecte în limba română, fiind structurat în 3 module şi 30 de lecţii, formulate în funcţie de gradul de dificultate şi acoperă nivelurile A1 până la B1 conform cadrului european de referinţă.

Cursul nu necesită cunoştinţe avansate de folosire a computerului, iar toate exerciţiile şi textele propuse sunt însoţite de ilustraţii ori materiale video şi audio. În acest fel este încurajată dezvoltarea simultană a capacităţii de a înţelege, de a răspunde adecvat şi de a asimila şi contextualiza noi termeni în limba română.

Materialele didactice şi seriile de ilustraţii fac referire la situaţii şi fapte ce se pot regăsi în viaţa cotidiană din România.

Acest portal poate reprezenta un instrument util atât pentru studiul individual, cât şi în cadrul orelor de limba şi literatura română.

Accesarea lecţiilor şi a modulelor este gratuită şi se poate face direct de pe pagina de index a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni sau introducând adresa dprp.gov.ro/elearning.

Sursa: www.itmoldova.com

Category: Noutăţi IDSI Tags: on-line
Last updated:  15-02-2012 09:31:55
Source: