ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

La MTIC a avut loc un seminar cu tema „Noul management public”

2011-04-05

Scopul seminarului constă în recalificarea calităţilor manageriale a funcţionarilor publici angajaţi ai ministerului prin perceperea noţiunii de „Noul management public” care din ce în ce mai mult se intersectează cu managementul privat.

Definiţia de „Noul management public” a apărut încă în anii 1980 ca reacţie la constrîngerile bugetare şi aşteptările publicului legate de crizele economice și financiare, deficienţele modelului birocratic (supra-ierarhizat, centralizat, rigid), schimbările tehnologice, globalizarea, rolul donatorilor și a consultanților în politici publice.

Potrivit spicherului Andrei Gruia, şef al secţiei acte normative din cadrul MTIC, managementul pe stil nou este focusat pe oameni, orientat spre schimbare, descentralizat, concurenţial şi condus de performanţă.

„Reformator în detrimentul comodităţii noul sistem de management vine să ajusteze în funcţie de necesităţi capacitatea administrativă”, a relatat dl Gruia.

Seminarul „Noul management public” a fost organizat la initiativa ministrului TIC Pavel Filip. La seminar au participat angajaţii Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

Sursa: www.mtic.gov.md

Category: Organizatii TIC in Moldova Tags: seminar, MTIC
Last updated:  15-02-2012 09:22:02
Source: