ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

119 copii de la Grădiniţa „Albinuţa” din satul Roşu au acum mai multe materiale didactice datorită suportului IDSI

2012-03-26

Pe 23 martie 2012, echipa IDSI s-a deplasat în sudul Moldovei la grădiniţa „Albinuţa” din satul Roşu, raionul Cahul, pentru a face o donaţie de cărţi şi materiale didactice.

Populaţia satului Roşu este de peste 3 mii de oameni. În medie aici fiecare familie este constituită din 4 membri. Din cauza numărului scăzut de oameni din regiune, în sat este doar o grădiniţă şi o şcoală.

Cei 119 copii ai grădiniţei din satul Roşu au fost entuziasmaţi de vizita echipei IDSI.

Copiilor şi educatorilor le-au fost înmânate mai multe cărţi cu poveşti, caiete de colorat şi alte materiale didactice.

Echipa grădiniţei „Albinuţa” a fost surprins plăcută de acest gest pe motiv că, asemeni situaţiei din mai multe localităţi rurale din Republica Moldova, grădiniţa din satul Roşu duce lipsă de materiale didactice, iar educatorii depun eforturi deosebite pentru organizarea orelor educative.

Directorul IDSI, Igor Cojocaru, a menţionat că: „Grădiniţa reprezintă locul unde copilul începe să se dezvolte ca personalitate, anume aici copiii primesc educaţia primară care pune bazele comportamentului, principiilor şi valorilor în viaţă.” Directorul IDSI a accentuat că pentru Republica Moldova ar fi bine sa fie preluată tactica coreeană, care constă în educarea şi formarea specialiştilor de valoare încă din grădiniţă.

Dna Elena Mititelu, directoarea grădiniţei, a mulţumit pentru materialele primite şi a apreciat gestul, menționând că „mai mulţi agenţi economici şi oameni cu suflet mare ar trebui să contribuie la dezvoltarea unui sistem educaţional calitativ al copiilor de la grădiniţe”.

Având un număr de 119 copii, administraţia grădiniţei este în căutare de fonduri pentru amenajarea unei grupe noi de 45 de copii, care urmează să se înscrie la această grădiniţă în perioada ce urmează.

Grădinița „Albinuţa” împlineşte anul acesta 30 de ani de la fondare, cu acest prilej colectivul IDSI urează echipei grădiniţei mult succes şi mulţi copii inteligenţi.
 

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: responsabilitate sociala, Igor Cojocaru, IDSI, Gradinita "Rosu", donatie
Ultima actualizare:  26-03-2012 17:25:58
Sursa: