ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified
servicii

Noutăţi

20 05/17
IDSI – partener al Concursului Național Cel Mai Bun Elev Inovator ”GENIUS”, ediția a X-a

Astăzi, 20.05.2017, începând cu ora 9.30, în incinta Liceului Academiei de Științe, se desfășoară Concursul Național Cel Mai Bun Elev Inovator ”GENIUS”, ediția a X-a.

18 05/17
IMPORTANT: măsuri de prevenire a atacului cibernetic de tip ”ransomware” în rețeaua ACADEMICA

Recent, a fost lansat un atac cibernetic cu consecințe grave, orientat spre sistemele de operare Windows Desktop și Server. IDSI roagă toți utilizatorii din cadrul rețelei ACADEMICA să întreprindă măsuri de prevenire a atacului cibernetic și să raporteze orice incident.

17 05/17
Republica Moldova marchează, astăzi, 17 mai, Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale

La 17 mai, în fiecare an, este aniversată Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale. Tema Zilei mondiale a telecomunicațiilor și a societății informaționale din anul 2017 este ”Volum mare de date pentru un impact major” (”Big Data for Big Impact”).

10 05/17
IDSI – co-organizator al forumului internațional CEE e|Dem and e|Gov Days 2017 din Budapesta

Un sfert din publicațiile Forumului Internațional de la Budapesta: Central and Eastern European e|Dem and e|Gov Days 2017 aparțin autorilor din Republica Moldova. Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale (cu 6 lucrări) a fost unul dintre co-organizatorii evenimentului, alături de 5 instituții europene cu renume: Austrian Computer Society; National University of Public Service din Budapesta; Andrássy University din Budapesta; University of Public Administration and Finance din Ludwigsburg, Germania; și Austrian Insititute for European Law and Policy.

27 04/17
Înregistrarea revistelor în DOAJ. Pas cu pas

În atenţia colegiilor de redacţie a revistelor ştiinţifice.

20 04/17
Premiul Național GALEX – acordat directorului IDSI, dr. Igor Cojocaru

Astăzi, 20 aprilie 2017, Liga Bibliotecarilor din Republica Moldova, în colaborare cu Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, în vederea desemnării laureaților premiilor GALEX pentru anul 2016, a acordat directorului IDSI, dr. Igor Cojocaru, Premiul Național GALEX pentru CEL MAI BUN PARTENER AL BIBLIOTECII NAȚIONALE.

18 04/17
IDSI mai aproape de tineri la talk-show-ul ”Siguranţă (i)reală în lumea virtuală”

Vineri, 14 aprilie 2017, a avut loc un talk-show cu genericul “Siguranţă (i)reală în lumea virtuală”, organizat de către Radio Moldova Tineret în parteneriat cu Fundația Friedrich Ebert Moldova. Evenimentul a durat în jur de 1 oră și a fost transmis în direct la Radio Moldova Tineret (www.rmt.md. și pe frecvențele postului).

11 04/17
IDSI a devenit abonat ARDI, HINARI, OARE și AGORA

Pentru facilitarea accesului cercetătorilor membri ai rețelei ACADEMICA la diverse resurse informaționale, Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale a devenit abonat la cele 4 programe din cadrul Research4Life - HINARI, AGORA, OARE și ARDI.  

03 04/17
Conferința duhovnicească "Călcând peste moarte", 5 aprilie, ASEM

 Mitropolia Basarabiei în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, în preajma sărbătorii Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, organizează conferința duhovnicească "Călcând peste moarte".

31 03/17
SIMPOZIONULUI „ANUL BIBLIOLOGIC 2016” (cu participare internațională), ediția a 26-a

La 29 martie 2017 s-a desfășurat Simpozionului „Anul Bibliologic 2016”, ediția a 26-a, cu genericul „Biblioteca Națională a Republicii Moldova – platformă de incluziune profesională pentru comunitatea bibliotecară”.

Forum E-Gov

Visegrad Fund

Indicatorii CD din RM

Posturi vacante