ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Concurs Naţional Studenţesc de Programare

2013-05-17

În premieră, în Republica Moldova are loc Concursul Naţional Studenţesc de Programare (standardul ACM). În competiţie s-au înscris studenţi de la facultăţi cu profil IT de la şase Universităţi din ţară.

Salutând participanţii la concurs, viceministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Dona Şcola, a menţionat ca evenimentul oferă posibilitatea promovării studenţilor talentaţi de la specialităţile cu profil IT.” Este necesar să apropiem calitatea învăţământului de necesităţile pieţei, iar integrarea standardelor promovate de IBM este parte a acestui proces. Pregătirea unor specialişti calificaţi în domeniul IT asigură competitivitatea economiei ţării”, a accentuat Dona Şcola.

Rectorul Universității Tehnice, Ion Bostan, a evidenţiat importanţa promovării gândirii creative, precizând că studenţii de la UTM au elaborat peste 500 de lucrări ştiinţifice.

Concursul Naţional Studenţesc de Programare se desfăşoară conform exigenţilor IBM. Participanţii au la dispoziţie patru ore pentru a găsi soluţii la problemele de programare propuse. În acest interval de timp studenţii sunt atent supravegheaţi, nu au dreptul să părăsească încăperea şi nu au acces la internet. Câştigătorii vor fi selectaţi pe baza mai multor criterii (standardul ACM): corectitudinea şi eficienţa soluţiei găsite, durata timpului de rezolvare şi numărul de tentative de prezentare a rezolvării problemei pentru jurizare.

Echipa învingătoare va fi distinsă cu premii şi va reprezenta Republica Moldova la concursul regional de programare pentru Europa de Sud Est. Evenimentul este organizat de Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor în parteneriat cu Universitatea Tehnică în cadrul Zilelor TIC în Republica Moldova.

Sursa: www.mtic.gov.md

Category: Noutăţi TIC în Republica Moldova Tags: concurs, MTIC
Last updated:  17-05-2013 08:21:50
Source:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova