ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Primele oferte de servicii publice online

2011-03-30

Reprezentanții Centrului de Guvernare Electronică au prezentat, marți, la Ministerul Afacerilor Interne, viziunea sa asupra elaborării serviciului public online ”Cazier Judiciar” (e-Cazier). În baza acestei viziuni vor fi stabilite cerințe tehnice și funcționale în vederea aplicării online pentru Cazierul Judiciar.

În prezent, cazierul este eliberat de Direcția informații și evidențe operative a MAI. Numărul zilnic al solicitărilor se ridică la peste 1500. Sute de oameni din toate raioanele Republicii Moldova fac cozi la Direcția informații și evidențe operative pentru a completa cereri și pentru a își ridica documentele.Digitalizarea va diminua costurile aferente acestui serviciu, iar oamenii vor câștiga timp și confort. La rândul lor, angajații MAI își vor optimiza munca.

”e-Cazier” se numără printre primele servicii electronice pe care le va lansa Centrul de Guvernare Electronică până la sfârșitul anului 2011.

În luna martie, în cadrul parteneriatelor cu ministerele și agențiile guvernamentale, reprezentanții Centrului de Guvernare Electronică au prezentat viziunile sale asupra altor două sisteme electronice. Primul se referă la contabilizarea actelor normative în construcții. Acest sistem are în vedere crearea unei biblioteci online a documentelor în construcții la care oamenii să aibă acces public. Al doilea sistem prevede aplicarea online pentru licențe. Și în acest caz se vor diminua costurile legate de procedurile de licențiere și inconveniențele la obținerea actelor. Cele două proiecte sunt implementate în colaborare cu specialiștii Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Camerei de Licențiere.

Sursa: www.egov.md
 

Category: Noutăţi TIC în Republica Moldova Tags: egov.md, e-servicii, e-dezvoltare, Centrul de e-Guvernare
Last updated:  15-02-2012 09:25:20
Source:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova