ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Tinere și ambițioase. 4 moldovence au câștigat un concurs internațional de inovație, creând o aplicație pentru telefonul mobil

2014-11-07   Accesări: 5277  Vizitatori unici: 2253


4 fete din Moldova au demonstrat ca inteligența este la modă. Acestea au câștigat un concurs internațional de inovație pentru femei. Tinerele au creat o aplicație pentru telefonul mobil care oferă informații despre calitatea apei din localitatea lor.

"Aplicaţia noastră se numeşte "Apă pură". Noi vrem să informăm lumea despre calitatea apei."
Aceste 4 tinere din satul Ștefănești, raionul Florești și-au demonstrat inventivitatea la concursul Technovation Challenge - World Pitch 2014. Fetele au creat o aplicație pentru Android, care îi dă posibilitatea utilizatorului să verifice calitatea apei din fântânile din localitate, iar mai apoi îi dă sfaturi de purificare.

"Aplicaţia are o mapă care arată unde sunt localizate fântânile."

Fetele spun că nu în zadar au ales anume o astfel de aplicație. Ele explică, în filmulețul de prezentare, că în satul în care trăiesc este o criză acută de apă potabilă, iar o astfel de aplicație este bine venită.

Pentru finala din acest an au fost alese 10 echipe care au fost invitate în San Francisco, SUA. Aici, participantele, care sunt fete cu vârsta cuprinsă între 18-23, învață despre tehnologiile de ultima oră, iar, într-un final, trebuie sa-și prezinte propria aplicație. Așa s-a întâmplat ca fetele din Moldova au fost cele mai apreciate de juriu și au ocupat primul loc. Datorită acestui concurs fetele pot avea șansa de a promova produsul lor pe piața globală.

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: concurs, aplicație, Inovatii, telefon mobil
Ultima actualizare:  07-11-2014 17:00:30
Sursa:    molddata.md

 
2
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova