ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Noutăţi

22 06/17
Investigațiile în Teoria Designului Metasistemic al Învățării apreciate la EUROINVENT2017 cu 2 medalii de aur și 1 medalie de argint

Elena Railean, doctor în pedagogie, autor a 5 monografii și prim-editor a 2 volume internaționale, publicate la Springer Nature, LUMEN și IGI Global  a obținut 2 medalii de aur și o medalie de argint la Salonul de Carte din cadrul EUROINVENT 2017, care s-a desfășurat la Iași, Romania în perioada 25-27 mai 2017.

21 06/17
MTIC a lansat procesul de elaborare a unui nou document de politici pentru dezvoltarea industriei IT

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC) a lansat la 21.06.2017 procesul de elaborare a unui nou document de politici pentru dezvoltarea industriei IT - Strategia de dezvoltare a ecosistemului pentru inovare digitală și susținere a startup-urilor.

16 06/17
Digital Assembly 2017 "Europa digitală: investind în viitor"

Digital Assembly 2017 reprezintă o oportunitate excelentă pentru părțile interesate de a dezbate, a face bilanțul și planuri de perspectivă privind modul în care Europa și partenerii săi din întreaga lume se pregătesc pentru transformarea digitală.

13 06/17
Cum se internaționalizează în străinătate doctoratul din Republica Moldova?

Procesele de globalizare şi de dezvoltare a unor societăţi bazate pe cunoaştere au un impact major asupra modului în care cunoştinţele sunt generate şi a modului în care este organizată formarea viitorilor producători de cunoștinţe.

12 06/17
European Open Science Cloud Summit

EOSC - European Open Science Cloud Summit (Summit-ul privind Cloud-ul European pentru Știința Deschisă) are loc pe 12 iunie 2017 la Bruxelles. Acesta își propune să declare angajamentul Europei față de EOSC și să producă o serie de declarații concrete de implementare a acestuia.

11 06/17
Instruire de tip BRIDGE

Pe parcursul a două zile, 10 - 11 iunie, reprezentanți ai mass media și societății civile din Republica Moldova au participat la un seminar de instruire la subiectul „Sisteme electorale și dimensiunea de gen”. În parteneriat cu A.O. ”Femeia Modernă” Orhei, la eveniment a participat Anastasia Ștefanița - Responsabilă de Relații Naționale și Internaționale IDSI.

09 06/17
Dialogul european privind guvernanța Internetului - EuroDIG 2017

Agenda EuroDIG 2017 a fost axată pe subiecte legate de Guvernanța Internetului, noi modele de business în Internet, securitate cibernetică și hărțuire online.

05 06/17
Concurs de elaborare a resurselor educaționale deschise (RED) în cadrul proiectului ”Educația Deschisă în Moldova: AICI și ACUM!”

Concursul se adresează celor care creează conţinuturi digitale educaţionale – cadre didactice sau specialişti din alte domenii. De asemenea, încurajăm participarea elevilor şi studenţilor interesaţi de integrarea tehnologiei în activităţile educaţionale, care vor să îşi valideze competenţele digitale şi să îşi promoveze bunele practici, prin elaborarea unor materiale de învăţare multimedia.

01 06/17
De 1 iunie – IDSI cu gândul la copii

Tradițional, de 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului, Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale a pregătit surprize pentru cei mici.

24 05/17
Publish or Perish – sursă alternativă de analiză a citărilor

Există mai multe instrumente pentru analiza citărilor, unele sunt pe bază de abonament, iar altele sunt gratuite. Fiecare instrument are puncte forte sau puncte slabe și nici unul dintre aceste instrumente nu acoperă întregul univers al publicațiilor științifice. Prin urmare, este important să se utilizeze mai multe instrumente pentru a obține o imagine mai amplă a impactului unui autor sau a unei publicaţii.