ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

OpenAIRE Graph - unul dintre cele mai mari sisteme de informații științifice

2024-03-28   Accesări: 341  Vizitatori unici: 210

În februarie 2024 a fost lansată o versiune nouă a site-ului web pentru OpenAIRE Graph - unul dintre cele mai mari sisteme de cunoștinte științifice din lume și serviciul de pionierat al OpenAIRE. Acesta este deschis, transparent și interconectat, oferind:

   

 • Căutarea informațiilor științifice: Căutați și navigați printr-un ecosistem interconectat de peste 240 de milioane de rezultate științifice. 
 • Bibliometrie: Utilizați analiza bibliometrică deschisă și transparentă pentru evaluarea cercetării, în locul bazelor de date proprietare. Sistemul dispune de măsurători de citare încorporate, acces la informații dincolo de publicații, cum ar fi date și software, și integrare ușoară cu alte baze de date.
 • Monitorizarea Științei Deschise: Obțineți indicatori pentru monitorizarea politicilor de Acces Deschis și Știință Deschisă în organizații, precum și tendințele actuale în cercetare, lacune și impact.

Versiunea nouă a site-ului web oferă:

 • Forum pentru utilizatori, unde puteți împărtăși și afla sfaturi privind utilizarea serviciului și puteți adresa orice întrebare comunității.
 • O secțiune de Noutăți, unde puteți fi la curent cu evoluțiile privind OpenAIRE Graph și Știința Deschisă. 
 • O pagină dedicată pentru a ajuta utilizatorii să descopere cum pot profita de OpenAIRE Graph și cum pot contribui la acesta.
 • Vă invităm să vă alăturați OpenAIRE Graph Community Call - o întâlnire online, ce are loc în a treia zi de miercuri a fiecărei luni la ora 11:00 CET. Seria de întâlniri online va acoperi 3 teme: Cum funcționează OpenAIRE Graph, Noi funcționalități, Cazuri de utilizare și API. Pentru a participa la următoare întâlnire, care va vea loc la 17 aprilie, vă puteți înregistra AICI.
   

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: OpenAIRE
Ultima actualizare:  01-04-2024 15:38:49
Sursa:   IDSI 

 
2
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova