ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

IDSI explorează utilizarea Inteligenței Artificiale în activitatea organizației

2024-03-21   Accesări: 420  Vizitatori unici: 263

 Ieri, 20 martie 2024, Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale (IDSI) a deschis mai larg ușile către inovație și progres, lansând un ciclu de ateliere la tema „Utilizarea Inteligenței Artificiale în activitatea IDSI”.

Sub conducerea domnului Ion Coșuleanu, cercetător științific, un grup de colaboratori ai IDSI a fost introdus în lumea fascinantă a Inteligenței Artificiale (IA). Atelierul inaugural a explorat subiectul Introducere în utilizarea instrumentelor de Inteligență Artificială pentru creșterea productivității, acoperind aspecte esențiale precum istoria IA, avantajele, dezavantajele și pericolele acesteia, dar și oportunităților aplicării IA pentru sporirea eficienței și productivității în cadrul organizației. S-au discutat, de asemenea, integrarea strategică a instrumentelor IA pentru a optimiza procesele interne și a crește eficiența organizațională, precum și aspecte legate de etica și responsabilitatea în utilizarea IA, evidențiind preocuparea IDSI pentru o abordare echilibrată și etică în adoptarea tehnologiilor emergente. 

  

Printre temele de discuție s-au numărat prezentarea generală a instrumentelor IA, tehnologiile emergente și modul în care acestea pot fi integrate în diferitele aspecte ale activității IDSI. Un moment important al atelierului a fost prezentarea utilizării ChatGPT, o tehnologie de procesare a limbajului natural, ce a stârnit interesul participanților prin potențialul său de sporire a capacităților fiecărui cercetător și de a îmbunătăți comunicarea și colaborarea în cadrul organizației.

Evenimentul a subliniat angajamentul IDSI față de inovație și adoptarea tehnologiilor emergente pentru îmbunătățirea proceselor interne și, implicit, a impactului asupra societății în ansamblu. Colaboratorii IDSI au participat activ la atelier, evidențiind susținerea organizației pentru explorarea și implementarea soluțiilor avansate în domeniul tehnologiei și inteligenței artificiale.

 

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: Inteligența Artificială, IDSI
Ultima actualizare:  21-03-2024 12:16:19
Sursa:    IDSI

 
5
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova