ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

A fost dat startul iniţiativei comune IDSI şi StarNet privind crearea rețelei de creștere a capacităților în TIC în regiunile din afara capitalei

2014-12-17   Accesări: 2362  Vizitatori unici: 1071


Insititutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale a iniţiat desfășurarea unui studiu de fezabilitate privind crearea rețelei de creștere a capacităților în tehnologia informației în regiunile din afara capitalei Republicii Moldova.

În cadrul acțiunilor, prevăzute de proiectul comun IDSI - Starnet și alți parteneri, privind crearea rețelei de creștere a capacităților în tehnologia informației în comunităţile locale (din afara capitalei) a vut loc o întîlnire a echipei IDSI și Starnet cu reprezentanții raionului Ungheni.
Proiectul urmărește concentrarea pe pregătirea elevilor claselor superioare prin orientarea dezvoltării aptitudinilor acestora în TIC, astfel încît la terminarea liceului ei să poată fi angajați în câmpul muncii precum și să susțină cu succes bacalaureatul și apoi să devină profesioniști de înaltă calificare. Organele locale și-au exprimat susținerea și sprijinul față de proiectul inițiat, au fost discutate oportunitățile de realizare a noii inițiative și de identificare a modelelor bazate pe cele mai bune practici adaptate la condițiile locale.
În continuare urmează întîlniri cu reprezentanţii altor raioane/localităţi pentru chestionarea privind crearea rețelei de creștere a capacităților în tehnologia informației în regiunile din afara capitalei Republicii Moldova.

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: APL, cariera IT, StarNet
Ultima actualizare:  18-12-2014 10:21:23
Sursa:  

 
6