ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

IDSI – co-organizator al forumului internațional CEE e|Dem and e|Gov Days 2018

2018-05-07   Accesări: 2689  Vizitatori unici: 1595

În perioada 3-4 mai 2018, la Budapesta, Ungaria a avut loc Forumul Internațional: Central and Eastern European e|Democracy and e|Government Days 2018. Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale (IDSI) este unul dintre co-organizatorii evenimentului, alături de 5 instituții europene cu renume: Austrian Computer Society, National University of Public Service din Budapesta; Andrássy University din Budapesta; University of Public Administration and Finance din Ludwigsburg, Germania și Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei.

Și la această ediție a evenimentului, Republica Moldova a avut o prezență notabilă, apreciată de organizatorii conferinței, cu 7 lucrări științifice din domenii precum securitatea informaţională, date deschise, e-guvernare, infrastructuri de cercetare etc. Lucrările au fost prezentate de autori de la Universitatea de Stat din Moldova, Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale, Academia de Administrare Publică, Universitatea Tehnică a Moldovei, Parlamentul RM, Institutul de Cercetări Juridice și Politice.

Evenimentul, aflat la a 5-a ediție și cu o prezență de peste 100 persoane din diverse țări ale lumii, se axează pe cele mai recente realizări în e-Guvernare și e-Democrație, cu accent pe guvernarea în regiunea dunăreană. Conferința se adresează practicienilor din sectorul public și factorilor de decizie, profesioniștilor din industrie și mediului academic. Disciplinele acoperite sunt în principal științele informației, științele administrative și drept, științele politice, sociologia și economia.

Ediția din acest an a inclus mai multe ateliere de lucru la tema Smart Cities (Orașe inteligente), organizate de Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei. Totodată, în premieră, ediția actuală a conferinței a inclus o sesiune dedicată Republicii Moldova – Country of the Year, pentru a prezenta experiența, realizările și lecțiile învățate privind implementarea e-guvernării. Invitați în cadrul sesiunii respective au fost Dona Școla – expert național UNIDO pentru Moldova și Cornelia Amihalachioaie, expert la Centrul de e-Guvernare din Moldova.

Culegerea poate fi găsită AICI.

 

Categoria: Evenimente Cuvinte-cheie: conferinta, CEEEGov Days, e-guvernare
Ultima actualizare:  08-10-2018 19:14:01
Sursa:   IDSI 

 
2
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova