ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

IDSI participă la Evenimentul Anual organizat de JRC privind suportul științific pentru Strategia Dunăreană

2015-11-05   Accesări: 1783  Vizitatori unici: 819

Dr. Igor Cojocaru, directorul IDSI a participat la evenimentul anual JRC privind suportul științific pentru Strategia Dunăreană, care s-a desfășurat la Ulm, Germania, pe 27-28 octombrie 2015.

Evenimentul din Ulm a avut drept scop să demonstreze modul cum excelența și relevanța activităților de cercetare și suport, realizate de JRC în cooperare cu partenerii săi din macro-regiunea Dunării, poate avea impact asupra dezvoltării științifice, economice, sociale și de mediu. Evenimentul s-a axat pe modul în care cercetarea și inovarea pot crea locuri de muncă, fortifica relația dintre business și universități, cît și deschide ușile pentru oportunități de cooperare transfrontalieră.

Evenimentul a inclus patru ateliere tehnice paralele pe 27 octombrie, pentru discuții interactive între oamenii de știință și factorii de decizie, cu privire la următoarele subiecte:

  • Atelier 1. Energie
  • Atelier 2. Apă
  • Atelier 3. Specializare inteligentă în sectorul TIC
  • Atelier 4. Parteneriatul Dunărean pentru inovare: instrumente care încurajează schimbul științific

Prezentarea "Premiilor Danubius" a avut loc la 27 octombrie începând cu ora 19:30. Aceste premii au fost suplimentate de "Danubius Young Scientist Award", care au fost acordate celor 14 tineri cercetători - câte unul din fiecare țară, care este parte a Strategiei UE pentru regiunea Dunării.

Dr. Cojocaru a participat la atelierul dedicat specializării inteligente în sectorul TIC, în cadrul căruia participanții au dezvoltat și consolidat propuneri de proiecte pentru activități transnaționale comune în TIC, în domenii precum cloud computing, big data și e-Sănătate. Pentru a spori eficiența procesului respectiv, atelierul a inclus prezentări ale oportunităților de finanțare și colaborare, cît și exemple de bune practici.
 

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: specializare inteligentă, conferinta, TIC
Ultima actualizare:  01-02-2019 12:44:30
Sursa:   IDSI 

 
2