ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

IDSI şi DGETS - perspective de colaborare

2014-03-05   Accesări: 9892  Vizitatori unici: 4134

Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului Municipal Chişinău a organizat luni, 3 martie 2014, şedinţa în plen a personalului direcţiei. Invitaţi în cadrul şedinţei au fost Igor Cojocaru, directorul Institutului de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale (IDSI), şi Cornelia Amihalăchioae, coordonator monitorizare şi evaluare la Centrul de Guvernare Electronică (reprezentantul Guvernului Republicii Moldova).

În cadrul evenimentului dl Igor Cojocaru a prezentat avantajele şi perspectivele de dezvoltare ale Instrumentului Bibliometric Naţional, proiect menţinut de către IDSI din 2010. De asemenea, dl Cojocaru a prezentat şi un studiu recent, elaborat de IDSI cu privire la prezenţa în spaţiul web a instituţiilor preuniversitare din cadrul municipiului Chişinău. Dumnealui a scos în evidenţă principalele lacune cu care se confruntă aceste instituţii în procesul de comunicare cu publicul larg prin intermediul internetului, principalul mijloc de comunicare şi informare la ora actuală. Totodată, dl Cojocaru a venit şi cu unele recomandări, sugestii pentru îmbunătăţirea situaţiei, propunând mijloace de parteneriat între DGETS şi Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale. Comunicarea a suscitat un viu interes din partea audienţei.

Dna Cornelia Amihalăchioae, coordonator monitorizare şi evaluare la Centrul de e-Guvernare a prezentat agenda e-Transformare a Guvernului: progresul la zi.

Tot în cadrul acestui eveniment au fost prezentate de către personalul DGETS raportul despre activitatea secţiei revizie şi control în anul 2013 şi raportul despre morbiditatea copiilor din instituţiile de învăţământ preşcolar şi preuniversitar.

Discuţiile vii au urmat şi după încheierea simpozionului, participanţii propunându-şi o colaborare strânsă şi avantajoasă în domeniul promovării tehnologiilor informaţionale în spaţiul cărţii, în spaţiul culturii şi al ştiinţei.

Galerie foto

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: IDSI, IBN, DGETS, Centrul de e-Guvernare, Igor Cojocaru, prezentare
Ultima actualizare:  07-03-2014 09:46:40
Sursa:  

 
3
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova