ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

A fost semnat Acordul de colaborare între IDSI şi StarNet

2014-12-10   Accesări: 2881  Vizitatori unici: 1256


Astăzi, 10 decembrie, 2014, a fost semnat Acordul de Parteneriat strategic între Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale (IDSI) şi compania StarNet.
Principalul scop al acordului este stabilirea şi iniţierea proiectului privind creşterea capacităţilor în tehnologia informației și comunicațiilor și utilizarea eficientă a acestora în zonele din afara capitalei.
 

Pentru realizarea acestui scop, partenerii proiectului – StarNet, IDSI, ș.a. își vor concentra acțiunile pe pregătirea elevilor claselor superioare din școlile din zone rurale, prin orientarea dezvoltării aptitudinilor acestora în domeniul TIC. Așteptările finale ale proiectului ce demarează în scurt timp, sunt ca acești elevi, la terminarea liceului, să poată fi angajați în câmpul muncii precum și să susțină cu succes bacalaureatul și apoi să devină profesioniști de înaltă calificare. Pe lîngă centrele de pregătire, vor funcționa ateliere de realizare a proiectelor software și a aplicațiilor pentru beneficiari din țară și din străinătate.
 

”Prin tot ceea ce facem, munca permanentă pentru adaptarea și implementarea inovațiilor tehnologice în Moldova dorim să contribuim la dezvoltarea țării și bunăstarea oamenilor. În prezent, avem în Moldova o infrastructura IT dezvoltată, suntem pe primele poziții în lume la viteza Internetului, dar suntem într-o insuficență mare de personal calificat în domeniul TIC. Tocmai de aceea, ne-am propus să investim în educarea unei forțe de muncă calitative, prin proiecte de impact ce se adresează direct tinerii generații. Avem speranța că vom simți schimbarea în cel mai scurt timp”, Alexandru Machedon, președintele Concernului StarNet.
 

La rândul său, directorul IDSI, dr. Igor Cojocaru a menţionat despre “Necesitatea colaborării mediului academic cu cel de afaceri pentru obţinerea rezultatelor utile societăţii şi cetăţenilor. 2 echipe cu viziuni similare asupra dezvoltării domeniului tehnologiei vor putea obţine rezultate cu impact substanţial atât economic cât şi social. Suntem siguri că acest proiect va deveni unul de succes.”

Categoria: Evenimente Cuvinte-cheie: acord de colaborare, APL, cariera IT, StarNet
Ultima actualizare:  18-12-2014 10:19:18
Sursa:   IDSI 

 
7