ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Ambasadorii bibliotecilor în vizită la Bilicenii Vechi, Sîngerei

2016-09-01   Accesări: 3016  Vizitatori unici: 1417

Ziua de 24 august 2016 a fost extrem de importantă pentru Biblioteca publică Bilicenii Vechi. De acum înainte, biblioteca are 2 Ambasadori, Irina Cozlov-Cucer şi dr. Igor Cojocaru, oameni devotaţi, care promovează lectura şi informarea. Totodată ziua respectivă a marcat lansarea Festivalului Cărţii şi Lecturii.

Directorul Institutului de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale, dr. Igor Cojocaru, a organizat cu tinerii prieteni ai bibliotecii noastre, o dezbatere la tema: „Informaţie, educaţie, Internet - la un click distanţă”. Directorul IDSI a câştigat inimile participanţilor prin atitudine binevoitoare, dar şi o prezentare utilă și interesantă despre evoluţia Internet-ului, circuitul informaţiei, avantajele și riscurile utilizării reţelelor de socializare etc. Participanții au discutat despre protecţia datelor cu caracter personal şi rolul bibliotecii în formarea culturii informaţionale, cei mai ingenioşi au primit cadouri.

Cu o prezentare valoroasă despre rolul bibliotecii în promovarea educaţiei libere, noi forme şi suporturi pentru lectură, a venit Irina Cozlov-Cucer, specialist principal la Departamentul „Dezvoltare în Biblioteconomie” a Bibliotecii Naţionale a R. Moldova.

Tinerii participanţi ai acestei dezbateri, au stat atenţi timp de 3 ore, ascultând cu admiraţie discursul captivant al celor 2 Ambasadori. La sfârşit, toţi îi întrebau pe oaspeţi, când vor mai reveni, iar Ambasadorii au promis, că de azi înainte vor susţine biblioteca şi vor depune eforturi, ca să reprezinte obiectivele acesteia în faţa comunităţii şi a factorilor de decizie locali.

„Coalizare şi Advocacy pentru îmbunătăţirea politicilor publice” este un proiect, implementat de ABRM (Asociaţia Bibliotecarilor din R. Moldova) în perioada iunie - septembrie 2016 şi susţinut de Programul Naţional NOVATECA.

Galerie foto

 

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: siguranta pe Internet, prezentare, NOVATECA, Coorganizator IDSI, biblioteca, Asociatia Bibliotecarilor din RM, ambasador al bibliotecilor, Advocacy pentru bibliotecari
Ultima actualizare:  04-02-2017 15:03:05
Sursa:   IDSI 

 
4
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova