ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Angajatul IDSI - consultant internațional în Turkmenistan pentru implementarea TIC în administrația publică

2015-11-16   Accesări: 2457  Vizitatori unici: 1037

La 11-12 noiembrie la Academia Serviciului Public de pe lîngă Președintele Turkmenistanului a avut loc o întrunire în formatul unei "mese rotunde" cu participarea reprezentanților ministerelor și departamentelor din țară și a primăriei capitalei. Întrunirea a fost condusă de consultantul internațional în domeniul tehnologiilor informației și comunicațiilor (TIC) din Republica Moldova dl Ion Coșuleanu, cercetător științific al IDSI.

Evenimentul a fost organizat în cadrul cooperării în acest domeniu dintre Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și Academia Serviciului Public de pe lîngă Președintele Turkmenistanului. Reuniunea a discutat subiecte privind cele mai bune practici internaționale și naționale privind punerea treptată în aplicare a sistemelor electronice de gestionare a documentelor în administrația publică, implementarea serviciilor electronice și a Guvernării electronice.

Au fost discutate metodele și practicile de îmbunătățire a calității și accesibilității serviciilor publice, cu utilizarea tehnologiei informației și comunicațiilor. Ordinea de zi a "mesei rotunde" a inclus analiza diferitelor concepte și practici de optimizare a furnizării serviciilor publice prin utilizarea parteneriatelor public-private în baza de tehnologii avansate, precum și crearea unui portal de stat unic pentru e-servicii și introducerea unui sistem electronic pentru efectuarea achizițiilor publice.

Evenimentul a fost reflectat de Portalul informațional al Turkmenistanului și portalul de noutăți Arzuw News

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: TIC, masa rotunda
Ultima actualizare:  16-11-2015 08:44:57
Sursa:   IDSI 

 
6