ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Angajtul IDSI premiat la Concursului National „edUKation”

2014-04-01   Accesări: 5533  Vizitatori unici: 2142

Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei a găzduit, la 29 martie 2014, etapa finală a Concursului National „edUKation”, la care au participat peste 200 de concurenţi. Organizatorii evenimentului au anunţat câştigătorii celei de-a VI-a ediţie a concursului, în cadrul unei ceremonii de premiere, care s-a desfăşurat, duminică, 30 martie curent. Zeci de elevi şi studenţi care au excelat la domeniile anunţate, au beneficiat de un fond de premii impresionant. Pe lângă diplome, învingătorii au intrat în posesia unor obiecte de preţ, seturi valoroase de cărţi şi vor beneficia de studii peste hotare.

La festivitatea de premiere au fost prezenţi Petru Dăscălescu, director general Excel; Elena Fulidi, manager Excel; Iurie Cristea, director Liceul AŞM, Victor Ambroci, director Liceul „Spiru Haret”, Valeriu Baltag, preşedintele „Şcolii viitorilor olimpici”, Ion Eftodi, preşedintele asociaţiei „Promovarea prin Inteligenta”, Katerina Vlasiuk, reprezentanta StudyGroup, Darren Coxon, vicedirector al colegiului „CATS Cambridge”, Marina Parol, reprezentat din cadrul Alianţei Franceze şi alţii.

Directorul general Excel, Petru Dăscălescu a mulţumit tuturor celor care s-au alăturat Centrului Excel şi au pus umărul la organizarea acestui concurs. Totodată, Domnia Sa a adus mulţumiri participanţilor care şi-au demonstrat cunoştinţele în cadrul acestui concurs, competiţie ce a permis tuturor competitorilor din ţară să-şi verifice capacităţile şi să-şi scoată în evidenţă abilităţile pe domeniile preferate. Petru Dăscălescu, care, timp de 15 ani, de când derulează acest proiect în Republica Moldova, prin intermediul Centrului Excel, a reuşit să vadă sute de instituţii de învăţământ din toată lumea, în special, din Marea Britanie, Germania, Franţa, Olanda, Danemarca etc. consideră, că pe cât de deştepţi şi talentaţi sunt elevii din Republica Moldova, în aceeaşi măsură ar trebui să continue să depună efort pentru a fi promovaţi, sugerând concurenţilor să fie mai ambiţioşi, mai îndrăzneţi.

Iurie Cristea, directorul Liceului AŞM, a exprimat onoarea şi mândria de a găzdui acest eveniment şi de a se număra printre organizatorii unui atare concurs, unde sute de studenţi şi elevi au încercat să răspundă provocărilor unei noi competiţii. Gazda şi-a exprimat şi admiraţia pentru ideea Centrului Excel, în frunte cu directorul general Petru Dăscălescu şi Elena Fulidi, manager Excel, şi pentru întreaga echipă care participă cu mare entuziasm la această activitate, accentuând, totodată, elementul inovativ extraordinar din acest an de a organiza prima etapă online a concursului, la care au avut posibilitatea să participe aproape 2000 de elevi şi studenţi.

Ca şi la alte competiţii intelectuale, performanţele elevilor de Liceul AŞM au fost apreciate şi premiate. Astfel,
la categoria Science Senior - Locul I i-a revenit elevului Mosnoi Ion, iar locul III - elevei Protiuc Victoria;
la categoria Science Junior - pe locul II s-a plasat Zelionii Vasilii;
la categoria English Language - locul II a fost obţinut de Toncu Violeta.

De menţionat că pentru fiecare categorie au fost desemnaţi cate 3 câştigători.
De asemenea, au fost acordate şi 4 premii speciale, unul din acestea fiind obţinut, de asemenea, de un elev de la Liceul AŞM, Bugai Dragoş, care va beneficia de Online training, secţiunea speaking examenele Cambridge, oferite de Aliance Francaise de Moldavie. 

Premiantul la categoria Science Senior, Ion Mosnoi este angajat al IDSI.  

Sursa: www.asm.md

 

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: Liceul ASM, concurs
Ultima actualizare:  26-04-2014 18:22:35
Sursa:  

 
0
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova