ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Apelul comun pentru depunerea propunerilor de proiecte de cercetare pentru anul 2017: Enlighten Your Research ([email protected]) (al II apel)

2017-03-17   Accesări: 3273  Vizitatori unici: 1229

Academia de Ştiinţe a Moldovei (AŞM), NCP Programul ORIZONT 2020 şi Asociaţia RENAM lansează Apelul comun pentru depunerea propunerilor de proiecte de cercetare  pentru anul 2017 în cadrul proiectului ”EaPConnect”.

Parteneriatul Estic (PaE), este inițiativa regională și multilaterală între UE și șase parteneri ai săi estici: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Parteneriatul își propune să ofere sprijin și asistență pentru reforme din regiune în domeniile democrației, a drepturilor omului, economia de piață, durabilitatea și guvernanța. În conformitate cu aceste prevederi Proictul  ”EaPConnect” organizează programul cu renume internațional numit Enlighten Your Research (EYR) (Edifica Cercetarea Ta).

Enlighten Your Research (EYR) este un program orientat pentru a încuraja colaborarea dintre cercetătorii care utilizează servicii IT și rețele specializate de infrastructură. Proiectul Parteneriatului Estic (PaE) “EaPConnect” pune în aplicare acest program şi lansează apelul de cocurs deschis pentru perioada 2017, în colaborare cu Rețelele Naţionale de Cercetare și Educație (NREN) din Europa.

Alăturați-vă  la Enlighten Your Research (EYR) pentru  a descoperi modul în care serviciile de e-infrastructură vă poate ajuta să obțineți maximum  în cercetare!  Programul este deschis pentru toate gamele de echipe de cercetare - de la novice la expert în utilizarea tehnologiei informației - pentru a sprijini proiectele lor de cercetare.

Proiectele selectate pentru [email protected] vor primi:
- Asistență și consiliere cu privire la utilizarea serviciilor de rețea și de conectare la rețea end-to-end.
- Conexiunile la resursele de e-infrastructură prin intermediul partenerilor EaPConnect.
- Angajamentul față de nivelul convenit de asigurare a accesului de resurse și sprijin timp de 1 an.

Exemple de servicii de infrastructură și resurse care sunt  disponibile  prin intermediul [email protected] includ (dar nu se limitează la acestea)
● Servicii de rețea
● digitizarea patrimoniului cultural
● Resurse Cloud
● Resurse Compute în colaborare cu PRACE și SURFsara.

[email protected] este organizat în cadrul EaPConnect în colaborare cu Rețelele Naţionale de Cercetare și Educație (NREN) din Europa. Programul vizează identificarea de proiecte de cercetare care ar putea beneficia în mod semnificativ de conectivitate performantă de rețea la nivel local, regional sau mondial. El oferă comunicaţii operaționale de clasă mondială cu rețelele de mare viteză ,infrastructuri de calcul pentru a facilita cercetarea științifică prin instrumente puternice de calcul middleware ce stimulează colaborarea și  promovează utilizarea în comun a high-end de calcul și resursele de date.

[email protected] propune drept obiectiv încurajarea colaborării internaționale în scopul accelării proceselor de cercetare și dezvoltare ştiinţifică.

Pentru a promova în continuare beneficiul de rețele, chemăm cercetătorii să își extindă hotarele cercetării lor prin colaborare cu comunitățile de cercetare din alte țări. Invitam echipele din Parteneriatul estic și țările partenere de a efectua experimente cu o cerere mare de utilizare de infrastructura, servicii și suport a rețelelor NREN.
Apelul de concurs pentru propuneri de cercetare este deschis până la 7 aprilie 2017.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: https://www.eapconnect.eu/research/
Website: www.EaPConnect.eu/research
Email: [email protected]
Facebook: www.facebook.com/EaPConnectProject
Twitter: @eapconnect_news


Informația și contacte:

Web:
cpi.asm.md
www.renam.md/call-eap

Asociația  RENAM (suportul tehnic și organizațional):
dr. Petru BOGATENCOV. Tel:  +373-69151334, e-mail: [email protected]
Pavel ROSCA. Tel: +373 60066900, e-mail: [email protected]

Documente:
[email protected]_CfRP_Flyer
[email protected]_FAQs
[email protected]_Submission Template_1st round
[email protected]_Terms and Conditions

 

Categoria: Evenimente Cuvinte-cheie: RENAM, Orizont 2020, ASM
Ultima actualizare:  20-03-2017 16:49:37
Sursa:   https://www.eapconnect.eu/research/

 
0