ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

or. Cahul vizitat în contextul iniţiativei comune IDSI şi StarNet

2015-02-04   Accesări: 2934  Vizitatori unici: 1235


Insititutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale desfăşoară studilul de fezabilitate privind crearea reţelei de centre de dezvoltare a competenţelor în domeniul tehnologiilor informaţionale în Republica Moldova în afara mun. Chişinău.

În cadrul acestui studiu, prevăzut de proiectul IDSI - StarNet şi alţi parteneri, a avut loc o întîlnire a echipei IDSI cu reprezentanţii raionului Cahul. La întîlnire au participat: vicepreşedintele raionului Cahul - Dl Vladimir Calmîc, şeful direcţiei de învăţămînt - Dl Valeriu Baban, directori si vicedirectori de licee şi profesori de informatică din raion (total circa 30 de persoane).

Organele locale și-au exprimat susținerea și sprijinul față de proiectul inițiat, au fost discutate oportunitățile de realizare a noii inițiative și de identificare a modelelor bazate pe cele mai bune practici adaptate la condițiile locale. Directorii şi profesorii au susţinut şi ei iniţiativa şi au promis susţinerea acestui proiect în măsura posibilităţilor precum şi deschiderea de a colabora şi în cadrul altor iniţiative şi proiecte care ar avea ca obiective dezvoltarea capacităţilor şi competenţelor în regiune.

De asemenea, a avut loc o întrunire cu cîțiva reprezentanți ai companiilor IT din Cahul care de asemenea și-au exprimat sprijinul pentru inițiativă și dorința de a participa la realizarea proiectului.

 

 

                 

 

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: StarNet, IDSI
Ultima actualizare:  05-02-2015 08:42:11
Sursa:   IDSI

 
2