ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Centrul de excelență Tekwill și-a lansat activitatea

2017-03-23   Accesări: 4995  Vizitatori unici: 1913

În data de 15 martie curent și-a lansat oficial activitatea Centrul de excelență în tehnologia informației Tekwill.

Centrul Tekwill a fost creat printr-un proiect de parteneriat public-privat în cadrul Universității Tehnice a Moldovei, cu susținerea financiară a Programului SUA pentru dezvoltare  internațională (USAID), a Programului Guvernului Suediei (SIDA), precum și a companiilor multinaționale cu renume, precum IBM, Microsoft și alții. Este importantă implicarea și contribuția la acest proiect a Asociației naționale a companiilor private din domeniul TIC (ATIC).

Odată cu dezvoltarea abilităților profesionale în cadrul Centrului de excelență Tekwill, vor crește semnificativ perspectivele și oportunitățile de angajare a absolvenților facultăților IT, de instruire continuă a profesioniștilor din domeniu, precum și posibilitățile de lansare și dezvoltare a noilor afaceri IT.

Este binecunoscut faptul că industria IT este cel mai bun angajator, oferind locuri de muncă stabile, perspective de creștere profesională și cel mai înalt nivel de salarizare per economie.

Cu toate că în ultimii ani se observă o creștere constantă a interesului față de studii și carieră în domeniul IT, rata de angajabilitate a absolvenților facultăților IT este destul de modestă constituind circa 30% din numărul total de absolvenți IT. Cauza acestui fenomen constituie evoluția permanentă a tehnologiilor IT și drept urmare -  creșterea cerințelor angajatorilor IT față de cunoștințele și abilitățile tinerilor angajați IT.

În acest sens, deseori nu sunt suficiente cunoștințele obținute de către un specialist IT de pe „băncile universității”. Sunt necesare cunoștințe noi care se extind peste abilitățile de programare și ajung la arta lansării și dezvoltării afacerii în domeniul IT, formării echipei, identificării și atragerii clienților, promovării pe piață a produsului IT.

Anume în această privință este foarte necesară studierea, însușirea și aplicarea celor mai bune practici și tehnologii, ceea ce oferă în premieră în Republica Moldova  Centrul de excelență Tekwill (www.tekwill.md).

La deschiderea oficială au participat Primul Ministru al Republicii Moldova, înalți oficiali din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Ambasadei Regatului Suediei în Republica Moldova, reprezentanți ai comunității de afaceri și academice din țară și de peste hotare.

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: TIC
Ultima actualizare:  23-03-2017 09:03:28
Sursa:   http://mtic.gov.md

 
0
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova