ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Condoleanțe - dr. Mihail Guzun (1 ianuarie 1954 – 6 iulie 2023)

2023-07-07   Accesări: 429  Vizitatori unici: 356

Mihail Guzun (1 ianuarie 1954 – 6 iulie 2023)

Cu profundă durere, anunțăm trecerea în neființă a reputatului specialist în domeniul sistemelor de management al calității, dr. conferențiar Mihail Guzun, care în perioada 2013-2023 a activat în calitate de șef de laborator, secretar științific al Institutului de Dezvoltare a Societății Informaționale (IDSI).

Și-a făcut studiile la Facultatea de Mecanică a Institutului Politehnic din Chișinău, specialitatea „Tehnologia construcțiilor de mașini” (1971-1976), ulterior a urmat doctoratul la specialitatea „Tehnologii electrochimice” (1979-1982) în cadrul Institutului de Fizică Aplicată, unde a și fost angajat ulterior ca cercetător științific superior (1979-1992). Domeniul de cercetare l-a constituit recondiționarea și durificarea cu acoperiri electrochimice a suprafețelor active ale organelor de mașini. Din 1992 a activat la Universitatea Tehnică a Moldovei, în calitate de conferențiar universitar, prodecan al Facultății Construcții de Mașini. A publicat numeroase articole de specialitate (peste 80 de publicații științifice), în domeniile în care a fost și a rămas un specialist recunoscut. În perioada 2009-2011 a conferențiat și la Academia de Transporturi, Informatică si Telecomunicații din Republica Moldova.

Între anii 1987 și 2005 a fost consultant expert la Agenția pentru Restructurarea Întreprinderilor și Asistență (ARIA). Anume aceștia au fost anii reprofilării în domeniul, care ține de restructurarea întreprinderilor și implementarea sistemelor de management conform standardelor internaționale ISO. Mihail Guzun a fost unul dintre cei mai apreciați specialiști în domeniul respectiv. Din 2007 a fost director al organizației de consultanță EXPERTCERT GRUP, iar din 2008 a reprezentat organismul de certificare RINA SIMTEX-OC din România, și ulterior - organismul de certificare CERTINSPECT REGISTER din România.

Mihail Guzun a fost decorat în 2012, cu Medalia „Gloria” comemorativă, pentru participarea la operațiunile militare din Transnistria (Tighina, platoul Chițcani, iunie-august 1992), ocupând funcția de Șef al serviciului de armament al batalionului 4 de infanterie din Armata Națională.

În cadrul Institutului de Dezvoltare a Societății Informaționale (IDSI) s-a ocupat în special de aspectul planificării și coordonării activității știintifice la nivel instituțional, precum și de implementarea și menținerea sistemului integrat de management „Calitate, Mediu, Sănătate și securitate ocupațională, Securitate a informației”. Astfel, datorită implicării sale active, IDSI a devenit prima și singura organizație de cercetare din țară certificată conform standardelor internaționale ISO.

În anul 2021, Mihail Guzun a fost decorat cu Diplomă de onoare a Ministerului Educației și Cercetării, în semn de înaltă recunoștință și apreciere a activității științifice prodigioase, pentru dedicare, devotament și perseverență în promovarea și implementarea rezultatelor cercetării.

Dr. Mihail Guzun a fost un profesionist de valoare, om al cuvântului, cu verticalitate și bun simț.


Funeraliile vor avea loc duminica, 9 iulie, ora 10:00 la complexul Ritus din str. Doina. Exprimăm sincere condoleanțe și sentimente de profundă compasiune familiei sale.


Dumnezeu să-l odihnească! Veșnică să-i fie amintirea!

Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: condoleanțe
Ultima actualizare:  07-07-2023 15:47:37
Sursa:   IDSI 

 
0
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova