ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Conferință – masă rotundă la BNRM pe marginea studiului "Știința Deschisă în Republica Moldova"

2019-08-29   Accesări: 1467  Vizitatori unici: 957

Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale (IDSI) organizează la 30 august 2019, cu începere de la ora 10:00 conferința-masa rotundă pe marginea studiului "Știința Deschisă în Republica Moldova" realizat de IDSI. Evenimentul va avea loc la Centrul de Formare Profesională Continuă în Biblioteconomie și Științe ale Informării (BNRM, bloc 2, etaj 2, aula 19), str. 31 August 1989 colț cu str. Bănulescu-Bodoni. 

Agenda evenimentului este disponibilă AICI

Evenimentul destinat bibliotecarilor din colegii, școli, din bibliotecile publice teritoriale își propune să-i motiveze pentru a se implica în utilizarea și promovarea conținutului științific deschis și dezvoltarea culturii științifice a cetățenilor. Fiind moderată de câțiva dintre autorii studiului - dr. Igor Cojocaru și dr.hab. Nelly Țurcan - masa rotundă își propune să fie interactivă, cu intervenții și contribuții din partea publicului și recomandări în adresa bibliotecilor din partea autorilor studiului. 

Studiul „Știința Deschisă în Republica Moldova = Open Science in the Republic of Moldova” și-a propus să explice în ce măsură știința din Republica Moldova este una deschisă. Acesta vine să contribuie la eliminarea barierelor în implementarea Științei Deschise, publicarea în Acces Deschis, consolidarea competenței și încrederii în practica Datelor Deschise, asigurarea integrității cercetării, dezvoltarea e-Infrastructurilor Deschise, implementarea științei participative. 

Evenimentul se înscrie în Programul Salonului Internațional de Carte Bookfest, Chișinău 2019, organizat în perioada 28 august – 1 septembrie 2019.

 

Categoria: Evenimente Cuvinte-cheie: știința deschisă, conferinta, Biblioteca Națională a RM
Ultima actualizare:  29-08-2019 21:16:09
Sursa:   IDSI 

 
2
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova