ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Conferinţa Internaţională „Evaluarea programelor şi proiectelor în cadrul sectorului guvernamental”

2013-10-18

În perioada 25-27 septembrie 2013 la Chişinău a avut loc Conferinţa Internaţională „Evaluarea programelor şi proiectelor în cadrul sectorului guvernamental”.

Organizatorii acestui eveniment au fost Reţeaua Internaţională „Evaluarea programelor” IPEN (International Program Evaluation Network) şi Centrul Naţional de Asistenţă şi Informare a ONG-urilor din Moldova CONTACT. Conferinţă a reunit renumiţi specialişti în evaluare din Rusia, Ukraina, Kârgâstan, Germania, Finlanda, SUA.

Cercetătorii Institutului de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale pe parcursul a trei zile au avut ocazia să se informeze despre rolul şi scopul evaluării, tipurile de evaluare, factorii decisivi ce determină o evaluare reuşita, competenţele profesionale ale evaluatorilor, paradigmele de dezvoltare a evaluării, interacţiunea dintre guvern, parlament, alte instituţii ale societăţii civile în acest proces. În cadrul evenimentului s-a elucidat rolul organizaţiilor şi iniţiativelor internaţionale: IPEN – International Program Evaluation Network, VOPE – Voluntary Organisation for Professional Evaluation, Iniţiativa Internaţională EvalPartners. Misiunea acestora este de a dezvolta colaborarea între organizaţiile profesionale ale specialiştilor în evaluare pentru perfecţionarea potenţialului, crearea condiţiilor prielnice pentru implementarea eficientă a politicilor în domeniu.

Au fost prezentate rapoarte privind activitatea agenţiilor naţionale de evaluare: DeGEval – Societatea germană şi austriacă de evaluare, Societatea de Evaluare din Finlanda, Acociaţia Ukraineană de Evaluare, Asociaţia Naţională de Evaluare din Kârgâstan.

Reprezentanţii asociaţiilor naţionale de evaluare, participanţi la eveniment, s-au expus asupra necesităţii creării în Republica Moldova a Asociaţiei Naţionale de Evaluare.

La final Forumul asociaţiilor naţionale în domeniul evaluării a reiterat ideia: cu o monitorizare şi evaluare corectă de îmbunătăţit administrarea la toate nivelele.

Anul 2015 urmează a fi declarat anul internaţional al evaluării.

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: evaluare, conferinta
Ultima actualizare:  23-10-2013 09:10:56
Sursa: