ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Curs practic: Sisteme de planificare a resurselor întreprinderii în administrația publică

2018-03-23   Accesări: 1447  Vizitatori unici: 1048

În perioada 19-22 martie 2018, la Academia de Administrare Publică (AAP) din Chișinău s-au desfășurat un curs aplicativ de dezvoltare profesională privind Sisteme de planificare a resurselor în organizațiile publice. Formatorii acestui curs, care vine să aducă experiența europeană a utilizării sistemelor de planificare a resurselor întreprinderii mai aproape de potențialii beneficiari din Moldova și să demonstreze numeroasele avantaje ale acestor sisteme, au fost dr. Igor Cojocaru, directorul Institutului de Dezvoltare a Societății Informaționale și prof.univ. Alexander Prosser, de la Universitatea de Business si Economie din Viena, Austria.

Instruirea a fost realizată în cadrul proiectului „ERP4PA: Sisteme de planificare a resurselor întreprinderilor (ERP) pentru administrația publică”. Sistemele ERP - Enterprise Resource Planning sunt sisteme informatice integrate, care cuprind majoritatea activităților de business, interconectând informațiile externe și interne din toată întreprinderea, de la finanțe, producție, vânzări, distribuție, management de proiecte la resurse umane și relații cu clienții. Aceste sisteme facilitează fluxul de informații între diferite funcții de business, utilizând o bază de date comună cu tehnologie modernă, care oferă utilizatorului final nu doar o interfață consistentă, ci și automatizarea proceselor în timp real.

Printre participanții cursului s-au numărat funcționari publici, masteranzi ai AAP, primari de localități. Cursul a avut un pronunțat caracter aplicativ, întrucât participanții au modelat și implementat un serviciu prestat de administrația publică, dobândind nu doar cunoștințe teoretice, ci și importante abilități practice. Cursanții care au finalizat cursul și au implementat studiul de caz vor primi certificate SAP. 

Organizațiile din sectorul public au o cultură organizațională unică și se confruntă cu multiple provocări datorită responsabilităților lor sociale, legislației complexe și așteptărilor înalte din partea societății. Sistemele ERP sunt utilizate din ce în ce mai mult de administrații publice la nivel global, susținând eforturile de utilizare a tehnologiilor informaționale și de comunicații pentru sporirea calităţii serviciilor acordate cetățenilor, pentru eficientizarea fluxurilor de lucru și pentru o mai bună guvernare și transparență.

Sistemul ERP utilizat în cadrul cursului a fost SAP, unul dintre liderii mondiali în domeniul sistemelor de planificare a resurselor întreprinderii. SAP este utilizat de peste 1500 companii la nivel global, precum HP, Airbus, Lufthansa, Bosch, Siemens, Audi, BMW, Deutsche Bank, Sony, KPMG etc.

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: cursuri de instruire, Alexander Prosser, ERP, SAP
Ultima actualizare:  14-11-2018 23:12:11
Sursa:   IDSI 

 
4
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova