ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Dacă foloseşti Torrent-ul în Moldova, rişti DOSAR PENAL. Sute de persoane au fost AVERTIZATE

2015-10-27   Accesări: 3236  Vizitatori unici: 1465

Persoanele care descarcă de pe internet conţinut nelicenţiat prin intermediul unor programe de sharing riscă să fie chemate la Procuratura Generală.

Timp de o lună, aproximativ 600 de persoane fizice au primit scrisori de avertizare.

De asemenea, peste 60 de persoane juridice au fost sancţionate cu amenzi în valoare de până la 1.800 de lei.

Pentru că sunt și instituții de stat care practică această activitate ilegală, ele urmează să fie atenţionate de către procurori.

Dmitri Gherea a fost mirat atunci când a primit scrisoarea de la Procuratura Generală. El spune că nu este prima oară când descarcă softuri de pe internet: "Voi încerca să folosesc pe viitor doar soft-uri licenţiate, dar voi şterge şi urmele. Nu înţeleg de ce e necesar să fie trimise scrisori la domiciliu, să fie irosite hârtia, cerneala şi timpul. Ei pot doar să bloocheze accesul la toate aceste site-uri cum se întâmplă în alte ţări."

În cazul în care expertiza va demonstra că suma prejudiciilor depăşeşte 50.000 de lei, cei care încalcă legea riscă să fie cercetați penal. 

"Persoanele fizice sau persoanele juridice copiind astfel de programe nelicentiate pot să aducă o daună sau un acces nefondat la securitatea virtuală a ţării", a declarat procurorul Veaceslav Soltan.

 

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: conținut nelicențiat, dosar penal, Internet, torrent
Ultima actualizare:  27-10-2015 08:42:21
Sursa:   publika.md

 
1