ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Educația Deschisă în Moldova: Aici și Acum

2016-07-02   Accesări: 1192  Vizitatori unici: 739

La 1 iulie 2016, în incinta SUMMIT EVENTS din Chișinău, s-a desfășurat un eveniment dedicat Resurselor Educaționale Deschise (RED) în Republica Moldova.

Coaliția RED în Republica Moldova este susținută prin proiectul “Educația Deschisă în Moldova: Aici și Acum” având drept scop promovarea resurselor educaționale deschise și asigurarea accesului la educația de calitate pentru toți.

Partenerul Național al Coaliției RED este Centrul Educațional Pro Didactica. Alături de alte 50 de state, Republica Moldova își asumă angajamentul de redeschidere a datelor cu scopul de a încuraja crearea serviciilor și produselor noi în baza datelor existente.

La evenimentul desfășurat au participat: factori de decizie ai Ministerului Educației, membrii Coaliției pentru Resursele Educaționale Deschise în Moldova, formatori ai centrului, directorul Institutului de Dezvoltare a Societății Informaționale (IDSI) Igor Cojocaru care a menționat că institutul este deschis pentru a colabora în parteneriat cu membrii Coaliției RED, dar și experți din străinătate care au prezentat și au vorbit despre experiența internațională referitor la capitolul discutat: Ovidiu Voicu, directorul Departamentului de Politici Publice al Fundației pentru o Societate Deschisă din România, Valentina Pavel, de la Asociația pentru Tehnologii și Internet din România și coordonatorul regional OSF-ESP Piroska Hugyecz, din Ungaria.

În cadrul evenimentului au fost numiți și cîștigătorii concursului republican a celor mai bune resurse educaționale deschise. La acest concurs au participat 50 de cadre didactice din întreaga țară, însă doar 14 profesori au ieșit în etapa finală a concursului. Câștigătorilor concursului li s-au înmânat diplome și premii bănești.

Lucrările câștigătoare vor primi licență liberă, astfel devenind o resursă educațională deschisă de care va putea beneficia orice persoană în conformitate cu necesitățile sale.

Mai multe detalii găsiți aici.
 

 

Categoria: Evenimente Cuvinte-cheie: RED, Pro Didactica
Ultima actualizare:  08-07-2016 13:52:33
Sursa:  

 
1