ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Lansarea cărții „Explorarea metodelor de cercetare în biblioteconomie și știința informării”, de Nelly Țurcan

2022-02-20   Accesări: 687  Vizitatori unici: 386

La 18 februarie 2022 a avut loc lansarea cărții „Explorarea metodelor de cercetare în biblioteconomie și știința informării”, autoare – dr. hab. Nelly Țurcan.

Această carte reprezintă o lucrare fundamentală în domeniul metodologiei cercetării științifice. Ea include 424 de referințe bibliografice, care se întind pe 40 pagini de carte, dintre care 240 sunt dotate cu link + 96 de linkuri în interior! La sfârșitul lucrării sunt 18 anexe cu: glosar, modele, studii de caz, program de cercetare, teste, exemple de chestionar, tehnici, ghid de interviu, liste, hărți, clasificatoare.

În lucrare sunt utilizate surse de ultimă oră, dar textul este expus într-un mod care să permită asimilarea, fiecare din cele 30 capitole terminându-se cu un rezumat, exerciții practice și foarte multe recomandări de lecturi suplimentare. Nu sunt omise nici aspecte foarte actuale ce țin de prezentarea rezultatelor științifice, respectarea eticii cercetării și alte elemente, multe din care abordate din perspectiva Științei deschise, atât de dragi autoarei. Mai pe scurt, este o sinteză excelentă a aspectelor importante a ceea ce este cercetarea științifică modernă.

Această carte este utilă nu doar cercetătorilor din domeniul biblioteconomiei și științei informării, dar tuturor celor implicați în cercetarea științifică, mai ales la primele etape ale carierei. Ea contribuie la creșterea calității cercetării și este foarte utilă în special doctoranzilor. De exemplu, sunt multe sfaturi utile, practice, generale pentru prezentarea rezultatelor ce pot fi folosite de doctoranzii care susțin teza, deoarece calitatea susținerii publice este unul din cele 7 criterii la acordarea calificativului tezei.

Felicitări autoarei cu ocazia apariției acestei cărți foarte bune și utile!. Lectură plăcută tuturor!

Cartea poate fi descărcată AICI.

Lansarea cărții, presărată de cântece interpretate de Pasha Parfeni, poate fi urmărită AICI.

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: Nelly Țurcan, lansare
Ultima actualizare:  21-02-2022 10:28:17
Sursa:   IDSI 

 
2
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova