ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Guvernul a aprobat Regulamentul Consiliului coordonatorilor pentru Modernizarea Serviciilor Guvernamentale și e-Transformarea Guvernării

2018-03-23   Accesări: 1902  Vizitatori unici: 1242

În ședința din 21 martie curent, Cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul Consiliului coordonatorilor pentru Modernizarea Serviciilor Guvernamentale și e-Transformarea Guvernării.

Consiliul coordonatorilor pentru Modernizarea Serviciilor Guvernamentale și e-Transformarea Guvernării va fi un organ colegial, condus de către Secretarul general adjunct al Guvernului, în componența căruia vor intra secretarii generali de stat ai ministerelor, conducătorii/adjuncții conducătorilor altor autorități administrative centrale și ai autorităților publice la autogestiune subordonate Guvernului, directorul Agenției Servicii Publice și directorul Centrului de Implementare a Reformelor.

Potrivit Regulamentului, Consiliul va avea misiunea de a coordona activitățile de modernizare a serviciilor guvernamentale și de a asigura continuitatea procesului de e-Transformare a guvernării. Totodată, membrii săi vor evalua progresul implementării reformei de modernizare și de prestare a serviciilor guvernamentale și vor veni cu soluții eficiente pentru creșterea calității serviciilor guvernamentale. De asemenea, ei vor monitoriza progresul implementării proiectelor de reinginerie și digitizare a serviciilor publice lansate de către Guvern în comun cu Centrul de Guvernare Electronică.

De menționat că noul Consiliu va fi instituit prin extinderea competențelor Consiliului coordonatorilor pentru e-Transformarea Guvernării, creat în 2011 pentru a asigura implementarea agendei de e-transformare la nivel sectorial. Odată cu lansarea agendei de modernizare a serviciilor guvernamentale, a fost necesar de a revedea misiunea acestui Consiliu la un nivel mai înalt, pentru a spori eficiența și calitatea prestării serviciilor publice, cât și a asigura continuitatea procesului de e-Transformare a sectorului public.

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: Centrul de e-Guvernare, e-Transformare
Ultima actualizare:  30-03-2018 17:18:33
Sursa:   Centrul de e-Guvernare 

 
0
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova