ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

IDSI a participat la Workshopul ”Programul de formare privind crearea rețelelor de mentorat”

2017-07-11   Accesări: 1552  Vizitatori unici: 957

Pe parcursul a două zile, în data de 10 și 11 iulie, a avut loc workshopul cu genericul ”Programul de formare privind crearea rețelelor de mentorat și audienți/discipoli”. Evenimentul a fost organizat de misiunea OSCE în Moldova cu implicarea trainerilor din Serbia din cadrul European Movement Serbia.

Din partea Institutului de Dezvoltare a Societății Informaționale (IDSI) în parteneriat cu A.O. ”Femeia Modernă”, la invitația Platformei pentru Egalitate de Gen, la workshop a participat Responsabila de Relații Naționale și Internaționale - Anastasia Ștefanița

Scopul programului este de a înțelege procesul de mentorat, de a crea si dezvolta relații de mentorat în diverse domenii de activitate, pentru a contribui, mai ales la:

  • Consolidarea poziției economice și profesionale a femeilor;
  • A crea oportunități pentru femeile tinere de a-și dezvolta abilitățile lor profesionale, de a obține cunoștințe și astfel continua avansarea în carieră;
  • De a aduna împreună femei-experte de diferite profesii pentru a împărtăși cunoștințele și experiențele lor cu tinerele care doresc să atingă succes în domeniile lor de activitate.

Activitățile din cadrul instruirii s-au bazat pe transmiterea informațională cu privire la înțelegerea noțiunii de mentorat; istoricul apariției Programului și beneficiile implementării lui pentru femeile din Serbia; împărtășirea cunoștințelor: orientarea și instruirea mentorilor, menteelor, sfaturi pentru un proces de mentorat reușit. Totodată, la acest training s-au folosit și exerciții practice, cum ar fi elaborarea unui proiect de mentorat care va contribui la diminuarea unei probleme identificate în comunitatea noastră; selectarea și crearea perechilor de mentori cu mentee, conform unui formular pentru mentor și altul pentru mentee, dar și conform unui interviu de selecție.

Mai multă informație despre Programul de mentorat, găsiți AICI.

Categoria: Responsabilitate Socială Cuvinte-cheie: Anastasia Ştefaniţa, responsabilitate sociala, workshop
Ultima actualizare:  12-07-2017 10:43:47
Sursa:   egalitatedegen.md, IDSI

 
0