ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

IDSI in parteneriat cu Bitdefender au premiat cei mai buni elevi inovatori în cadrul Concursului Național ”Cel Mai Bun Elev Inovator”

2016-05-16   Accesări: 2294  Vizitatori unici: 1206


Sâmbata, 14.05.2016, a avut loc Concursul Național ”Cel Mai Bun Elev Inovator ”GENIUS” ”, ediția a IX-a, fiind dedicată celei de-a 70-a aniversare de la crearea primelor instituții de cercetare ale AȘM și a 55-a de la inaugurarea și fondarea Academiei de Științe a Moldovei.

Evenimentul de premiere s-a desfășurat în incinta Liceului Academiei de Științe a Moldovei, care și-a deschis ușile pentru a găzdui o sărbătoare a creativității, inovației și competiției.

La ediția din acest an au aplicat 118 elevi din 31 de instituții de învățământ din Moldova, care au prezentat 116 lucrări din diverse domenii.
Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale, în parteneriat cu BitDefender, au premiat cei mai buni elevi inovatori: Vozian Valentin și Alexandru Popescu. Premiile au fost înmânate de către directorul IDSI – dr. Igor Cojocaru, care apreciază şi susţine de fiecare dată ideile novatoare mai ales în domeniul tehnologiilor informaţionale. Astfel, IDSI este mereu deschis să motiveze tinerii ingenioși și să promoveze rezultatele acestora.

Vozian Valentin este elev în clasa a XI-a la Liceul Academiei de Științe a Moldovei. Inovația lui Valentin a constat într-o aplicație ce presupune Modernizarea sistemului de învățământ, simplificarea lucrului cu catalogul pentru profesori, elevi și părinți. Aplicatia reprezinta un program facut pe Android, la inceput programul iti cere sa te loghezi, apoi acesta se conectează la baza de date a catalogului și îți afișează bine aranjat notele. Totodată, programul afișează noutățile din liceu care le preia de pe pagina oficială a liceului. Aplicația mai presupune și alte cateva opțiuni interesante.

Alexandru Popescu este elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din satul Taraclia, raionul Căușeni. Inovația lui Alexandru constă în Transformarea energiei electrice cu tensiunea de 12 V în tensiune de 220 V cu ajutorul unui Inventor. Cu ajutorul acestui Inventor ușor se poate alimenta un bec de 220 V , un aparat de radio și telefonul mobil. Pentru aceasta avem nevoie de de 6 baterii a câte 1,5 V , legate în serie  (12 V), un convertizor și un bec de 220 V.

Echipa IDSI le dorește lui Valentin Vozian și Alexandru Popescu mult succes şi cât mai multe idei inovatoare!

Categoria: Evenimente Cuvinte-cheie: Liceul ASM, IDSI, Cel mai bun elev inovator, Bitdefender
Ultima actualizare:  16-05-2016 22:43:41
Sursa:  

 
1
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova