ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

IDSI la Târgul Partenerilor bibliotecii ”Creăm punți spre dezvoltare: Biblioteca Modernă”

2016-12-12   Accesări: 2949  Vizitatori unici: 1498

La data de 9 decembrie 2016, în cadrul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova s-a desfășurat Târgul Partenerilor bibliotecii ”Creăm punți spre dezvoltare: Biblioteca Modernă”, organizat de Programul Naţional NOVATECA şi Ministerul Culturii al RM.

La eveniment au participat mai mulți oficiali:

•    Monica Babuc, Ministru Culturii al Republicii Moldova
•    James D. Pettit, Ambasador al SUA în Republica Moldova
•    Jessica Dorr, Vice Director, Programul Global Libraries, fundația Bill & Melinda Gates
•    Formația „Akord”, ambasadori ai campaniei naționale de sensibilizare privind bibliotecile publice „Ne vedem la bibliotecă!”
•    Evan Tracz, Director al programului Novateca

Evenimentul a inclus expoziții și demonstrații, posibilități de participare la discuții informale pe diverse tematici cu partenerii principali ai bibliotecilor, în cadrul dialogurilor interactive și activități de divertisment.

Institutului de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale (IDSI) s-a implicat activ în promovarea iniţiativelor de acces deschis prin intermediul Instrumentului Bibliometric Național. În cadrul acestui eveniment, directorul IDSI, dr.Igor COJOCARU a prezentat posibilitățile Instrumentului Bibliometric Național în suportul cercetătorilor, profesorilor, studenților, şi a colegiilor de redacție. IBN  este o baza de date națională a articolelor publicate în revistele științifice din Republica Moldova cu peste 47 500 de publicații.

Eforturile depuse de către IDSI în calitate de partener s-au soldat cu încheierea Acordului de colaborare dintre Institutul de  Dezvoltare a Societăţii Informaţionale și Biblioteca Națională a Republicii Moldova.

Evenimentul a fost transmis on-line de către IDSI.

Categoria: Evenimente Cuvinte-cheie: Ministerul Culturii, Biblioteca Națională a RM, acord de colaborare, 2016, NOVATECA
Ultima actualizare:  16-02-2017 23:47:33
Sursa:  

 
2
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova