ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

IDSI la Ziua Academiei de Științe a Moldovei 2016

2016-06-16   Accesări: 3545  Vizitatori unici: 1796

La data de 12 iunie 2016, la Complexul Etno-cultural „Vatra”, a avut loc evenimentul Ziua Academiei de Științe a Moldovei, care a fost dedicat aniversării a 70-a de la crearea primelor institute de cercetare și a 55-a de la fondarea Academiei de Științe a Moldovei.

Fiecare vizitator a avut ocazia să descopere lumea științei datorită expozițiilor inedite oferite de toate instituțiile de cercetare.

La deschiderea oficială a participat conducerea țării, oaspeți din străinătate, reprezentanți ai misiunilor diplomatice, asociațiile culturale și de creație, mediului de afaceri și cercetători.

Pe parcursul manifestării au fost decernate Premiului „Savantul Anului” și „Tânărul Savant al Anului”, Premiilor Europene, precum și decernarea Premiilor Academiei de Științe pentru cele mai remarcabile realizări. De asemenea, au fost înmânate însemnele de Membru de Onoare al Academiei de Științe a Moldovei unor personalități notorii ale științei mondiale.

Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale a participat activ și cu devotament în cadrul acestui eveniment. Pe lângă multitudinea de materiale prezentate la expoziție care reflectă unele dintre rezultatele IDSI (pliante, broșuri, monografii, studii), IDSI a organizat și Victorina TIC. Victorina a presupus întrebări din domeniul tehnologiei informaţiei şi din cercetare-dezvoltare. Participanţii care au reuşit să ofere răspunsuri corecte la întrebările extrase au fost premiaţi cu tricouri, genţi, pixuri, semne de carte marca IDSI; precum şi cu carnete, pixuri şi pachete de antivirus „pentru familii” oferite de partenerul Bitdefender

Cu prilejul aniversării a 70-a de la crearea primelor institute de cercetare și a 55-a de la fondarea Academiei de Științe a Moldovei, a fost tipărită cartea – Biobibliografie ”Ion Holban: între fizică, poezia științei și proza vieții”, care a fost donată doritorilor cu autograful autorului/protagonistului – omul de ştiinţă Ion Holban.

De asemenea, cu această ocazie, IDSI a realizat și un video

Evenimentul a fost transmis online de IDSI.

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: Bitdefender, ASM, Ziua Științei
Ultima actualizare:  11-07-2016 10:35:06
Sursa:  

 
2