ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

"Internet şi Intranet" - manual care vine în suportul studenţilor

2014-10-17   Accesări: 4172  Vizitatori unici: 1727

Manualul este conceput ca suport didactic pentru studierea unor aspecte teoretice şi formarea de deprinderi practice de bază privind funcţionarea şi administrarea reţelelor de calculatoare de tehnologie TCP/IP (Internet şi intranet). Activităţile practice se bazează pe folosirea mijloacelor de reţea MikroTik RouterBoard şi RouterOS, iar conţinutul lor cuprinde şi subiectele programei „MTCNA training outline” a Mikrotikls SIA. De aceea lucrarea poate fi folosită şi pentru pregătirea către obţinerea certificatului internaţional Mikrotik Certified Network Associate – MTCNA.

În cele 11 capitole ale cărţii sunt descrise arhitectura Internet, modelul de referinţă OSI ISO, modelul de reţea TCP/IP şi unele protocoale Internet. O deosebită atenţie este acordată adresării entităţilor de reţea, tehnologiilor de acces şi serviciilor de bază în Internet. Pornind de la faptul folosirii largi a tehnologiei TCP/IP în reţele corporative, este elucidat conceptul Intranet. Ulterior este dată o caracteristică generală a mijloacelor de reţea MiroTik şi, prin exemple, aplicarea practică a lor la crearea de reţele, inclusiv: conectarea la Internet prin ruter; esenţa, configurarea şi folosirea barierelor informatice (firewall), a punţilor şi a reţelelor private virtuale; asigurarea calităţii serviciilor; gestiunea locală a reţelelor; accesul imediat la resurse prin Hotspot; funcţionalităţile şi folosirea serverelor proxy şi a unor instrumente RouterOS. Aspectele practice de configurare a reţelelor fără fir este precedată de caracterizarea particularităţilor lor, descrierea arhitecturii reţelelor IEEE 802.11 şi a aspectelor de securitate a funcţionării acestora.

Conţinutul este ilustrat cu 249 de figuri şi include 43 de tabele, iar aspectele practice cuprind 73 de exemple şi 32 de sarcini concrete.

Pentru a vizualiza cuprinsul manualului, clic aici
 

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: lansare, Internet
Ultima actualizare:  17-10-2014 15:52:07
Sursa:   IDSI 

 
2