ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Întrevederea Ministrului TIC, Pavel Filip, cu omologul său din Polonia

2015-06-29   Accesări: 2634  Vizitatori unici: 1295

La 26 iunie 2015, Pavel Filip, ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor al Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu Andrzei Halicki, Co-Președinte al Adunării Parlamentare Republica Moldova – Republica Polonia (AP RM - RP), Ministrul Administrației și Digitalizării al Republicii Polone, în cadrul căreia au fost discutate posibilitățile de aprofundare a relațiilor bilaterale în domeniul dezvoltării societății informaționale, a sectorului de comunicații și servicii electronice.
Pavel Filip a menționat că relațiile Moldo-Poloneze în domeniul TIC sunt la un nivel avansat, cuprinzând diverse ramuri de activitate - ”Am implementat deja un șir de proiecte în comun, Republica Moldova a beneficiat de expertiză din partea specialiștilor Polonezi. Pe viitor, având ca reper, procesul de integrare europeană, urmează să dezvoltăm colaborarea bilaterală și în alte domenii. Astfel, în cadrul întrevederei, am discutat despre proiectul de lege privind crearea parcurilor IT, care vine să dea o haină atractivă domeniului TIC. Republica Moldova stă bine în domeniul comunicațiilor însă, industria tehnologiilor informației necesită a fi dezvoltată astfel, mizăm pe suportul și asistența partenerilor din Republica Polonă”.
În același context, Andrzei Halicki și-a exprimat gratitudinea și mulțumirea față de posibilitatea de a se afla în Republica Moldova, subliniind că ”pe lângă diversele ramuri de cooperare, la moment, există premisele necesare pentru dezvoltarea colaborării între operatorii de servicii poștale. Noi trebuie să profităm de această ocazie și să dezvoltăm relații reciproc avantajoase, care vor contribui la modernizarea societății. Un alt segment al cooperării bilaterale îl reprezintă comerțul electronic și serviciile electronice, care vin să elimine orice tip de frontiere terestre și să aprofundeze relațiile dintre state”.
Întrevederea bilaterală s-a încheiat cu semnarea Memorandumului de înțelegere între Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor al Republicii Moldova și Ministerul Administrației și Digitalizării al Republicii Polone privind colaborarea în domeniul modernizării administrative, care concluzionează premisele discutate și dă un imbold pentru aprofundarea relațiilor de parteneriat.
În semn de profundă gratitudine pentru contribuția substantială la dezvoltarea relațiilor de prietenie și colaborare Moldo-Poloneze, dar și pentru asistența acordată în optimizarea procesului de democratizare a societății, Andrzei Halicki a fost decorat de către Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu Ordinul de Onoare.

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: MTIC, Polonia
Ultima actualizare:  30-06-2015 09:28:34
Sursa:   mtic.gov.md

 
0
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova