ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Dl Ion Coşuleanu la postul TV Canal Regional

2014-09-03   Accesări: 5011  Vizitatori unici: 1102

La 21 august a.c. la postul TV Canal Regional reprezentantul IDSI dl Ion Coșuleanu a participat la emisiunea LOC DE DIALOG împreună cu viceministrul Tehnologiilor Informaţiei şi Comunicaţiilor dl Dumitru Parfentiev și cu dna Ludmila Ispravnic, şefa direcţiei acte de identitate şi documentare a populaţiei întreprinderea de stat REGISTRU.

Au fost abordate problemele legate de pașapoartele biometrice, serviciile electronice oferite cetăţenilor  în baza semnăturii electronice inserate în noul buletin de identitate electronic, în telefonul mobil etc.

S-a subliniat rata insuficientă de utilizate a serviciilor guvernamentale on-line, necesitatea educaţiei cetăţenilor pentru creşterea nivelului de utilizare a acestora. Totodată, s-au enumerat serviciile disponibile, cele în curs de implementare, precum şi aplicaţii de perspectivă cum ar fi sistemele de transport inteligent, serviciul 112, servicii de alertă, seviciile de autorizare a apei, serviciul de autorizare a activităţilor comerciale e-Autorizaţie, care se prestează sau vor fi prestate de pe platforma guvernamentală Registre şi Autorizaţii cu utilizare M-Cloud. De asemenea, s-a menţionat ca registrul electronic al alegătorilor și buletinul electronic de identitate sunt elemente care sunt necesare pentu implementarea în perspectivă a votului prin internet.

Discuţia a reiterat faptul că internetul nu este doar un instrument de utilizare pentru comunicare în reţelele sociale, dar şi un instrument pentru multiple scopuri de educaţie, servicii, business etc. Educarea populaţiei pentru utilizarea acestor oportunităţi este absolut necesară și trebuie realizată prin toate metodele posibile.

Pentru a viziona emisiunea, accesaţi http://www.canalregional.md/index.php/emisiuni/loc-de-dialog/item/2760-doar-7-din-cet%C4%83%C8%9Beni-acceseaz%C4%83-serviciile-online-guvernamentale

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: paşaport biometric, Ion Coşuleanu, emisiune TV
Ultima actualizare:  03-09-2014 15:52:13
Sursa:   IDSI 

 
2