ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Maturitatea datelor cu acces liber

2021-02-01   Accesări: 730  Vizitatori unici: 524

Raportul privind maturitatea datelor deschise 2020 (Open Data Maturity Report 2020) - este al șaselea studiu anual de referință, publicat de European Data Portal (EDP). Studiul referitor la maturitatea datelor deschise servește drept referință pentru o cunoaștere aprofundată a evoluțiilor realizate în domeniul datelor deschise în Europa. Acesta evaluează nivelul de maturitate din perspectiva a patru dimensiuni: politică, portal, impact și calitate. Studiul împarte țările în patru grupuri diferite: țări inițiatoare de tendințe, țări cu evoluții accelerate, țări urmăritoare și țări începătoare, de la cele mai mature până la cele mai puțin mature. Sunt furnizate recomandări adaptate în funcție de nivelul de maturitate și de caracteristicile fiecărui grup.

Este pentru prima dată când țările din Parteneriatul Estic au fost invitate să participe la acest studiu. Când vine vorba de nivelurile generale de maturitate ale țărilor din Parteneriatul estic și ale Regatului Unit, Ucraina este singura țară cu un scor general peste media UE27. Moldova și Marea Britanie rămân mai jos față de media UE + 27, în timp ce Azerbaidjanul și Georgia arată rezultate modeste la prima lor participare la evaluare. Marea Britanie a participat la evaluarea maturității datelor deschise în anii precedenți, deoarece acestea erau încă parte a Uniunii Europene. În 2020, au obținut exact același scor ca și anul trecut.

Descărcați Raportul privind maturitatea datelor deschise 2020 

Mai multe detalii la https://www.europeandataportal.eu/en/highlights/european-data-portal-publishes-sixth-annual-open-data-maturity-report

Categoria: Noutăţi TIC Internaţional Cuvinte-cheie: date deschise, studiu
Ultima actualizare:  01-02-2021 22:12:19
Sursa:   IDSI 

 
0