ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Astăzi începe Moldova ICT Summit 2014

2014-05-13   Accesări: 3547  Vizitatori unici: 1450

Cel mai important eveniment din domeniul TIC al anului – Moldova ICT Summit 2014, are loc la Chișinău, în perioada 13-15 mai. Conferința internațională se va focusa pe dezvoltarea competitivității sectorului TIC, încurajarea inovației şi promovarea TIC în calitate de factor determinant al dezvoltării economice durabile.

Summitul începe pe 13 mai cu o reuniune guvernamentală la care va participa Prim-ministrul, Iurie Leancă, membrii Guvernului, șefi ai agențiilor guvernamentale, ambasadori, reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare, top managementul companiilor din domeniul TIC, experți din țară și de peste hotare, exponenți ai mediului academic și ai societății civile.

În cadrul reuniunii, Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC) va prezenta, în premieră, Pachetul de acțiuni pentru sporirea competitivității industriei IT. Acesta a fost elaborat de MTIC cu suportul partenerilor de dezvoltare și al consultanților internaționali. Prin acest set de acțiuni, se urmărește asigurarea unui mediu cât mai favorabil pentru creșterea industriei tehnologiei informației. Ca măsură de intervenție eficientă, MTIC propune crearea în Republica Moldova a parcurilor din industria Tehnologiei Informației, unde va fi aplicat un impozit unic din venitul de vânzări. Astfel, vor fi lichidate barierele administrative și simplificate la maximum procedurile de administrare fiscală.

O altă noutate este crearea Centrelor de excelență pentru asigurarea sectorului IT cu specialiști înalt calificați.

În cadrul Summitului vor fi organizate mai multe sesiuni tematice, la care speakeri locali şi internaţionali, reprezentanţi ai unor companii cu renume, vor împărtăşi experienţe de succes, viziuni inovatoare și bune practici de dezvoltare a unei Societăți Informaționale moderne bazate pe cunoaștere.

Moldova ICT Summit 2014 este organizat pentru a cincea oară consecutiv de către Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC și Proiectul USAID CEED II, în parteneriat cu alte agenții guvernamentale și companii private, cum ar fi , Microsoft, Orange, DAAC System Integrator, HP, Endava.

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: conferinta, Moldova ICT Summit, saptamana TIC in RM
Ultima actualizare:  28-04-2015 08:35:47
Sursa:  

 
0