ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

MTIC lansează o nouă provocare pentru tinerii pasionați de IT în cadrul concursului de idei „Generaţia Z”!

2016-04-06   Accesări: 3095  Vizitatori unici: 1551

Ministerul  Tehnologiei   Informaţiei  şi  Comunicaţiilor a lansat Concursul tinerelor talente în   IT  şi comunicaţii  „Generaţia Z - 2016”.  Concursul se află la a doua ediție și este organizat sub patronajul ministrului TIC, Vasile Botnari.

Proiectul are ca scop promovarea tinerilor din Republica Moldova cu abilităţi în domeniile tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, antrenarea creativității acestora ca să genereze idei de proiecte.

”Industria IT este în permanență în căutare de tineri talentaţi şi totul se bazează pe competenţe.  Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor nu poate să rămână doar un observator al acestor procese și planifică o serie de acțiuni prin care să fie oferită tinerilor posibilitatea de a se implica în proiecte de start-upuri și de a-și face o carieră de succes în IT. În primul rând, ne-am propus să aducem spre tineri înțelegerea că în IT este nevoie de ei. Vrem să-i convingem că, dacă îşi dezvoltă competenţe în IT, vor avea posibilități mai mari de promovare”, se menționează în mesajul adresat de ministrul TIC Vasile Botnari către tinerii invitați să aplice la concurs.

MTIC propune tinerilor un concurs de idei, iar cele mai bune vor fi remunerate cu premii pe măsură - burse anuale de studii, laptop-uri, tablete – pentru a-i ajuta pe acești tineri în lansarea carierei de succes. De asemenea, tinerii pasionați de IT vor fi încurajați să creeze, să dezvolte aplicații interesante și prin prezentarea poveştilor de succes ale celor care au reuşit.

La concurs se pot înscrie studenții universităților și liceenii, care trebuie să prezinte proiecte din domeniul IT în următoarele cinci categorii: elaborare/creare soft; desen digital tematic;  prezentări multimedia;  web design;  electronică aplicată şi comunicaţii.
Concursul este deschis participării tuturor tinerilor din Republica Moldova, inclusiv din regiunea Transnistreană. Participanţii își vor demonstra proiectele în două etape: de preselecţie şi cea finală  de premiere.

Lucrările vor fi evaluate de către un juriu competent de specialitate, cu participarea reprezentanților mediului academic, businessului și din administrația publică. Ulterior, cele mai bune lucrări vor fi prezentate publicului larg, în cadrul unei gale TIC 2016, care va avea loc la 29 mai 2016.
Tinerii se pot înscrie la una sau mai multe categorii,  prin completarea Formularului și expedierea acestuia la adresa: [email protected]. Data limită pentru trimiterea formularelor de înscriere este 23 mai 2016.
 
Informaţiile suplimentare despre Concursul Generaţia Z (Regulamentul, formularul de înscriere online ş.a. informaţii utile), pot fi accesate pe pagina web: www.generatiaz.md.

 

 

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: MTIC, IT
Ultima actualizare:  06-04-2016 17:22:01
Sursa:   http://mtic.gov.md

 
0
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova