ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

M CLOUD-BEST CLOUD PROJECT IN CENTRAL & EASTERN EUROPE

2012-11-12

Soluția “Cloud Computing-MCloud” implementată de Guvernul Republicii Moldova a câștigat premiul internaţional “Best Cloud Project in Central & Eastern Europe”.

Trofeul i-a revenit companiei românești „Star Storage”, furnizoarea soluției „M Cloud ” faza 1, pentru Guvernul moldovean în cadrul unui concurs organizat la Viena de către compania „Hitachi”, lider mondial în soluţii şi servicii de stocare.

La eveniment au participat toţi partenerii „Hitachi” din Europa Centrală şi de Est, peste 30 de mari companii internaţionale.

Directorul „Star Storage”, Cătălin Păunescu, susține că premiul „Best Cloud project in Central &Eastern Europe” reprezintă un adevărat motiv de mândrie pentru compania pe care o conduce. „Această distincție simbolizează recunoaşterea internaţională a proiectelor inovatoare construite de „Star Storage” împreună cu partenerii noștri, in cazul de față Centrul de Guvernare Electronică din Republica Moldova”. Potrivit lui Păunescu, proiectul „M Cloud” s-a diferenţiat la concurs prin conceptul său arhitectural, complexitate și inovație și prin utilizarea unor componente de ultimă generaţie.

În luna iulie 2012, Centrul de Guvernare Electronică a semnat un contract cu „Star Storage” pentru implementarea platformei tehnologice comune pentru Guvernul Republicii Moldova.

Sursa: www.egov.md

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: M-Cloud, Centrul de e-Guvernare, aprecieri
Ultima actualizare:  12-11-2012 10:48:38
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova