ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

ARTEMIS & ITEA Co-summit 2012

2012-11-15

La data de 30-31 octombrie, a avut loc summit-ul ITEA & Co ARTEMIS- 2012 la CNIT - La Défense din Paris, Franţa. Ediţia a 5-a, organizată de ITEA 2 - Clusterul EUREKA privind sistemele şi serviciile software intensive împreună cu iniţiativa ARTEMIS - iniţiativa comună privind sistemele informatice integrate.
La eveniment au fost prezenţi aproape 700 de participanţi din industrie, mediul academic, autorităţile publice, presă.

Tema summit-ului din acest an a fost: Împărtăşirea viziunii pentru inovare în domeniul TIC.

Astfel, se preconizează că va exista o perioadă de continuă schimbare până în 2030, în care modul de a face afaceri va deveni radical diferit de cel actual. Domeniile majore de modificări şi perturbaţii sunt aşteptate în următoarele direcţii: globalizarea, durabilitatea, gestionarea resurselor limitate, schimbările climatice, urbanizarea, ecologia, mobilitatea, sănătatea, nutriţia şi societăţile digitale.

Pentru Europa, o industrie TIC puternică  bazată pe inovaţii este o condiţie prealabilă pentru menţinerea unei poziţii competitive la nivel global. TIC este un factor de inovare pentur multe domenii-cheie.
Pentru a maximiza utilizarea TIC, nu este suficientă doar aplicarea soluţiilor inteligente, ci este necesară şi o alimentare cu soluţii şi tehnologii inovarea generate prin Cercetare&Dezvoltare. 

Proiectul Ideal-ist 2014 a fost prezentat printr-un stand expoziţional, unde toţi doritorii au beneficiat de consultanţă în domeniul căutării partenerilor, diseminării informaţiei.

Categoria: Noutăţi TIC Internaţional Cuvinte-cheie: Ideal-IST 2014, inovare, summit, TIC
Ultima actualizare:  15-11-2012 08:28:47
Sursa: