ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

S-a lansat serviciul e-Stare civilă care permite perfectarea certificatelor prin terminalele de plată

2012-12-05

Astăzi a fost lansat serviciul e-Stare civilă care permite depunerea cererilor prin intermediul reţelei de ghişee multi-media (terminalelor pentru efectuarea plăţilor şi achitarea serviciilor).

În prezent, prin intermediul serviciului e-Stare civilă, pot fi perfectate: certificatul privind starea civilă şi avizul privind neschimbarea numelui. Prezenţa fizică la oficiul de Stare Civilă a persoanelor este necesară doar pentru a ridica certificatul. Eliberarea certificatelor va avea loc doar în baza buletinului de identitate cu prezentarea personală a solicitantului.

Documentele pot fi solicitate prin terminalele de plată, 24 din 24 de ore. În rezultatul depunerii cererii de solicitare a unui certificat prin intermediul terminalului cetățeanul este obligat să păstreze bonul pe care îl va primi la momentul efectuării solicitării.

Costul pentru obținerea documentelor rămâne același și variază în funcție de termenul în care urmează să fie eliberat. Comisionul pentru folosirea terminalelor de plată este de 10 lei.

Sursa: itmoldova.com

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: e-servicii
Ultima actualizare:  05-12-2012 17:05:32
Sursa: