ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Misiune de afaceri moldo-austriacă la Chişinău

2012-12-06


Pe 5 decembrie la Chişinău şi-a desfăşurat lucrările misiunea de afaceri moldo-austriacă în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi Biroul Comercial al Ambasadei Austriei în Republica Moldova cu sediul la Bucureşti, cu susţinerea Asociaţiei companiilor private din sectorul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (ATIC) şi Asociaţiei Businessului European (EBA). La misiune au participat reprezentanţi ai companiilor austriece şi moldoveneşti, care activează în domeniul TIC.

Viceministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Dona Şcola, a prezentat ultimele evoluţii din sectorul TIC în Republica Moldova şi posibilităţile de investiţii în acest domeniu. În prezent, penetrarea telefoniei mobile în Moldova este de 110%, iar 90 % din localităţi sunt acoperite cu reţea optică. Sectorul TIC asigură 10% din PIB, cea mai mare pondere din care revene domeniului comunicaţiilor. Printre avantajele pentru efectuarea unor investiţii, Dona Şcola a evidenţiat infrastructura dezvoltată, specialiştii bine pregătiţi şi facilităţile fiscale oferite companiilor din sectorul TIC.

La rândul său, consilierul comercial al Ambasadei Austriei la Bucureşti , Rudolf Lutkavsky, a vorbit despre evoluţiile din sectorul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor din ţara sa şi soluţiile oferite de companiile IT austriece pentru clienţi din întreaga lume.

Reprezentanţii companiilor austriece şi locale au prezentat propriile oferte şi avantaje de colaborare, având posibilitate să continue discuţiile într-o atmosferă de lucru pentru a stabili relaţii directe şi a iniţia eventuale proiecte.

Sursa: mtic.gov.md

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: MTIC, IT, ATIC, TIC
Ultima actualizare:  06-12-2012 16:24:55
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova