ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

AGEPI – IDSI: colaborare privind sistemele informaţionale

2012-12-07


Astăzi, 07.12.2012, în cadrul Institutului de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale (IDSI) a fost organizată o şedinţă privind schimbul de experienţă cu Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), pe dimensiunea sistemelor informaţionale.

În acest sens, dl. d.hab.ş.t. Vitalie Rusanovschi, Departamentul Informatică a AGEPI, a prezentat colaboratorilor IDSI Sistemul Informaţional „Letograf” a AGEPI. Sistemul Informaţional „Letograf” presupune automatizarea fluxului de recepţie/expediere al corespondenţei. Dl. Vitalie Rusanovschi a explicat procesul de implementare a Sistemului Informaţional „Letograf” în cadrul AGEPI inclusiv prin prisma algoritmului fluxului informaţional recepţie/expediere a corespondenţei AGEPI. Colaboratorii IDSI s-au arătat interesaţi de sistemul prezentat fiind curioşi, în special de atitudinea angajaţilor AGEPI faţă de sistem precum şi detaliile tehnice ce ţin de acesta. De asemenea, dl. Vitalie Rusanovschi a realizat o testare a cererii online de înregistrare a unei invenţii, care este unul dintre e-serviciile AGEPI.

IDSI a prezentat, la rândul său, Sistemul Informaţional „EXPERT ONLINE”, care reprezintă un sistem de recepţionare şi evaluare a cererilor de programe şi proiecte din sfera Ştiinţei şi inovării.
Astfel, a fost posibilă discutarea celor două sisteme informaţionale şi mai ales, stabilirea direcţiilor de colaborare dintre AGEPI şi IDSI, pe această dimensiune.
 

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: sistem informational, Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale, IDSI, e-servicii, AGEPI
Ultima actualizare:  07-12-2012 15:20:24
Sursa: