ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Au fost lansate două portaluri online pentru copii – SigurOnline.md şi PentruViata.md

2012-12-24

Lansarea portalurilor www.siguronline.md şi www.pentruviata.md sunt primele acţiuni în cadrul parteneriatului dintre Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Centrul „La Strada” şi organizaţia obştească „Altruism”. Suportul tehnic şi consultativ în realizarea proiectelor este asigurat de Î.S. „MoldData”, care a oferit consultanță în construcția paginii web şi a contentului, în procesul de înregistrare şi menţinere gratuită a domeniului şi a pachetului de hosting.

„Crearea acestor site-uri este importantă pentru o societate informaţională, în care numărul utilizatorilor de Internet este în continuă creştere. Este binevenită crearea paginilor web pentru sporirea securităţii on-line a copiilor, dar şi mai important este ca acestea să fie administrate inteligent” – a menţionat viceprim-ministrul, preşedinte al Consiliului Naţional pentru Protecţia Drepturilor Copiilor, Mihail Moldovanu.

Viceministrul TIC, Mihaela Iacob, a opinat că protecţia copiilor de pericolele lumii virtuale şi modul de efectuare a controlului navigării lor în reţea reprezintă o problemă stringentă a societăţii. Activitatea Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor în domeniul dat este realizată pe două filiere: stabilirea unor soluţii tehnice şi activitatea de informare şi consultanţă. Specialiştii MTIC au organizat o serie de întruniri cu întreprinderile subordonate şi reprezentanţii sectorului TIC, la care au examinat posibilităţile de limitare, la cererea abonatului, a accesului copiilor la site-urile cu conţinut indecent. Analizând experienţa ţărilor vecine, Ministerul, în parteneriat cu furnizorii de servicii Internet, companiile ce activează în sectorul TIC, a decis organizarea unei mese rotunde, în cadrul căreia să fie adoptat un Cod de conduită a operatorilor TIC.

Sursa: itmoldova.com

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: MTIC, TIC, „La Strada”
Ultima actualizare:  24-12-2012 09:48:09
Sursa: