ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

CGE A LANSAT CLINICA JURIDICĂ ÎN DOMENIUL e-GUVERNĂRII

2012-10-16


Clinica Juridică reprezintă o platformă de dezbateri privind aspectele juridice ale guvernării electronice. La prima ședință a clinicii participanții, reprezentanți ai ministerelor și instituțiilor guvernamentale, au abordat probleme juridice legate de securitatea informației. Ei au subliniat nevoia racordării cadrului național la standardele europene și au propus elaborarea unor politici naționale în domeniul securității informaționale.

Participanții au discutat, de asemenea, despre avantajele și riscurile utilizării rețelelor de socializare de către instituțiile publice și au accentuat nevoia gestionării corecte a acestora.

Veaceslav Pușcașu, coordonator Securitatea Informației la CGE a menționat că securitatea informației nu ține doar de domeniul TI. „Cadrul juridic este extrem de important și acesta urmează să fie clar reglementat”.

Despre aspectele tematice ale cadrului juridic național a vorbit consultatul juridic al CGE, Olga Demian.

Coordonatoarea Cunoștințe și Instruire de la Centrul de Guvernare Electronică, Margareta Petrușevschi a precizat că lansarea Clinicilor Juridice în cadrul procesului de e-Guvernare face parte din strategia CGE de promovare a noii culturi instituţionale şi a managementului cunoştinţelor în sectorul public, fără de care nu poate fi vorba despre modernizare tehnologică a guvernării. „Prin lansarea Clinicilor Juridice urmărim, în special, să creăm o platformă de discuţii profesioniste, într-un mediu prietenos şi neformal, pentru a da posibilitate juriştilor şi funcţionarilor, de diverse niveluri şi profiluri, să împărtăşească cunoştinţele şi experienţa, să contribuie la elaborarea soluţiilor.”

Proiectul Clinica juridică este parte a ”Săptămânii Securității Informației în Guvern”, organizată de Centrul de Guvernare Electronică în perioada 15-19 octombrie. 

Sursa: www.egov.md

La eveniment a participat directorul IDSI dl Igor Cojocaru. 

 

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: Centrul de e-Guvernare, Igor Cojocaru
Ultima actualizare:  15-01-2013 10:54:37
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova